Gece yarsı atamaları

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Temmuz 2024 Perşembe 08:31
Gece yarsı atamaları

Belki dikkatlerden kaçmıştır, belki de büyük bir çoğunluğun ilgi alanına girmediğinden bize ne bundan söylemi konuşuluyordur.

Dikkat edilirse son dönemlerde devletin her kademesinde gece yarısı atamaları moda olmuş durumda.

Gece uyuyorsunuz, sabah uyanıp kendinize geldiğinizde eğer siyaset ve yönetme ile biraz ilgiliyseniz medya kuruluşlarını biraz dolaştığınızda siz uyuduktan sonra çok sayıda atamanın yapıldığına şahit oluyorsunuz.

Devletin çeşitli kurum ve kuruluşlarında uygulamaya konulan bu durum yerel yönetimlerde başka bir anlayışla hayata geçiriliyor.

Seçilen ve seçildikten sonra koltuğa oturan belediye başkanı daha ikinci günden itibaren birlikte çalışacağı başkan yardımcılarını ve daire müdürlerini belirlemek adına kendisine yakın kurmay ekibi ile gece yarılarına kadar devam eden istişareler yapıyor.

Bir bakıyorsunuz genellikle Cuma günü mesai bitiminden birkaç saat sonra belediye başkanı imzalı bir bülten ile medya kuruluşlarına yapılan servis ile yeni ekip kamuoyu ile paylaşılıyor.

Böylesi uygulamalar eskiden bu kadar fazla değildi ancak son dönemlerde Türkiye’nin dört bir tarafında hayata geçirilen bu durum kafa karışıklığına sebep oluyor.

Özellikle medya kuruluşlarında artık zaman mevhumu kalmadı, yazılı medyanın etkisinin giderek azalması internet medyasının da 7/24 faal durumda olması bir noktada hafta başı hafta sonu ve gece yarısı diye bir kavramı ortadan kaldırmış durumda.

Bütün bu gerçeklere rağmen hepimiz söz konusu atamaların mesai saatleri içerisinde hatta bir gün öncesinden medya kuruluşları bilgilendirilip “Yarın şu saatte yeni dönemin yöneticileri belediye başkanımız tarafından medya kuruluşları ile paylaşılacak” açıklaması galiba daha şık durabilir.

Yöneticilerin söz konusu atamaları gece yarısında yada hafta sonu mesai saatleri dışında açıklamasının kendilerine ve memlekete nasıl bir faydasının olabileceğini biz anlayabilmiş değiliz.

Muhtemelen kurumun başındaki yöneticinin yapısından kaynaklanan bu uygulama bir kere başlamış olsa gerek ki bir daha terk edilemiyor.

Yönetim katındakiler belki gece yarısında yaptığımız atamalara daha az tepki gelir diye düşünebilirler ancak tepki duyulabilecek bir atama neden yapılır bunu da anlayabilmiş değiliz.

İşin latifesi bir tarafa biz bu şekilde atamaları gece yarısı yada hafta sonu yapan bir yönetici ile oturup mesai saatleri dururken hemen herkesi çok yakından ilgilendiren bu tür uygulamaları neden yaptıklarını öğrenmek isteriz.

Muhtemelen bunu bir sebebe dayandırıyorlardır.

Kendilerine keyif veren bu sebepleri vatandaşın da bilmesinin kime ne zarar olabilir ki ?

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37