Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Türk kökenli öğrenciler eğitim görmek için Bursa Uludağ Üniversitesi’ni (BUÜ) tercih etti.BURSA (İGFA) - BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Türkiye Diyanet Bursu alarak Bursa’ya eğitim görmeye gelen öğrencileri ağırladı. Avrupa ülkeleri ve Avustralya’da yaşayan ve bu yıl İlahiyat Fakültesi’ne kayıt yaptıran 35 Türk kökenli öğrenciyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Üniversite hakkında bilgiler verdi.
Türkiye Diyanet Vakfı Bursa İl Eğitim Koordinatörlüğü bünyesinde himaye edilen öğrencileri eğitim süreleri boyunca misafir olarak kabul edeceklerini ve en iyi şekilde ağırlayacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, "Akademik kadromuz, personelimiz ve verdiğimiz eğitim ile Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyoruz. Üniversitemizin yüzde 10’u dünyanın 135 ülkesinden gelen misafir öğrencilerimizden oluşuyor. Sizler de artık bu grubun içerisinde yer alacaksınız. Eğitim süreciniz boyunca bizim misafirimiz olacak ve üniversitemizin tüm imkânlarından yararlanabileceksiniz. Eğitimlerinizi en iyi şekilde almaya çalışın. Mümkünse çift anadal, yan dal yapmaya gayret edin. Sonrasında da yüksek lisans ve doktoranızı devam ettirin. Türk milletinin sizin gibi iyi eğitimli gençlere ihtiyacı var. Bizi dünyada en iyi anlatacak olan sizlersiniz. Son yıllarda yayılan İslamofobi ile yapılan mücadeleye çok ciddi katkılar sağlayacağınıza inanıyorum” diye konuştu.
REKTÖR: ÜNİVERSİTENİZİN VE BURSA’NIN KIYMETİNİ BİLİN
Tarihi ve kültürel anlamda büyük bir hazine ile karşılaşacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Her köşesinde ayrı bir zenginlik olduğunu göreceksiniz. Bizler de bu konuda sizlere yardımcı olmaya hazırız. Bursa Uludağ Üniversitesi’nde eğitim görmenin ve Bursa’da yaşamanın kıymetini bilin” dedi.
Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği yerli ve milli üretim atağına da vurgu yapan Rektör Kılavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi temsilcisi ülkelere yönelik söylediği “Dünya 5’ten büyüktür” sözüne atıfta bulunarak, “Biz artık yerli ve milli sanayi üretimlerimiz ile teknoloji alanında dev adımlar atmaya başladık. Karabağ’da bu teknolojiyi kullandık. Öte yandan Libya’da da aynı şekilde ciddi başarılar elde ettik. Elbette birileri bu başarılardan mutsuz oluyor. Dünya geneline bakıyorsunuz, bir tarafta uzaya gezmeye giden zengin insanlar var, diğer tarafta yiyecek lokma bulamayan çocuklar var. Türkiye bu sorunu dile getirdiği zaman bir algı operasyonu yürütülüyor. Cumhurbaşkanımız Dünya 5’ten büyüktür demekle bu 5 daimi ülkenin kendi başına karar almaması gerektiğini vurguladı. Zenginliğin bölüştürülmesi konusuna dikkat çekti. Bir uyanış başladı. Bu uyanış dünyadaki diğer ülkelere de yansıdı. Misafir öğrencilerimizin ülkelerine döndüklerinde ve üst kademelerde görev almaya başladıklarında bu konuyu en iyi şekilde dile getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol