Bir aracın servise götürülmesi için sayısız neden bulunur. Bunlar hasar ve arıza onarımlarından olağan bakım işlemlerine kadar pek çok şeyi kapsayabilir. Peki, araç arızası tespiti süreci nasıl işliyor?M. Taha ÇELİKBAŞ /Sergen DURAK / HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) - 14 yıldır bu sektörde işletme müdürlüğü ve servis yöneticiliği yaparak hizmet veren İbrahim Ferik, Herkes Duysun’a yaptığı açıklamada Bursa’da 6 yıldır bu sektörde kaporta, boya, elektrik ve mekanik olacak şekilde hizmet verdiklerini kaydetti.
ARAÇ ARIZASI TESPİTİ NASIL YAPILIYOR?
OBD arıza test cihazı ile araçların arızasını tespit ettiklerini söyleyen Ferik, “Araçlarla alakalı biz belli başlı konularda uygulama yapıyoruz. Gelen müşterinin talebi doğrultusunda eğer bir sigorta hasarı ise öncelikle aracın ekspertizinin yapılması, hasar gören parçaların tespit edilmesi, işçiliklerinin belirlenmesi ve hasarla ilgili evrakların tamamının müşteriden teslim alınarak kabul görmesi için gereken işlemleri yönetiyoruz. Bir diğer konumuz araçların mekanik hasarları. Müşteriyle beraber aracın test aşamalarını gerçekleştikten sonra gerekiyorsa lift ile gerekiyorsa OBD arıza test cihazı ile araçların arızaları tespit ediliyor. Bir proforma fatura çıkarılıp elden onay alındıktan sonra aracın onarım işlemleri sürdürülüyor.” dedi.
SANAYİ SEKTÖRÜNDE PERSONEL YETERLİ Mİ?
Sektörde personel yetersizliğini vurgulayan Ferik şu ifadeleri kullandı: “Uzun yıllardır personel bulma konusunda bir hayli sıkıntı yaşıyoruz. Bunun temel sebebine inecek olursak ülkemizdeki gençlerin mesleki eğitimlere yönlendirilme konusunda problem yaşaması, 12 yıllık zorunlu eğitimin yıllardır zorunlu bir şekilde sürdürülebilir olmasıdır. Tabii sanayiye çırak olarak nitelendirdiğimiz gençlerimizin gelmemesinden kaynaklı usta yetişmiyor.”
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol