İncelediğiniz konu ne kadar nitelikli / nicelikli olursa olsun yada siz siyasete bile soyunuyorsanız, kamuoyunda & kentte mutlaka karşılığınız olmalı. Ancak ve ancak bu durum da sürekliliğiniz olabilir.
Türkiye’nin 3.büyük sanayi kenti olan ilimizde an itibariyle endüstriyel tesislerle konut dahil tüm yaşam alanları iç içe girmiş durumdadır.
Buna göre yaşamımızı idame ettirmemiz bir zorunluluktur. Bu gerçekten hareketle; Son bir yıl içerisinde Konut Yangını 1109 adet, Endüstriyel Tesis yangınları ise 192 adettir.
Bunların sonucunda konut ve tesislerde çok büyük miktarlarda zarar oluşmuş ve maddi kayıplarda söz konusu olmuştur. Bunlarla beraber tesislerin işlerliğine kavuşana kadar oluşan üretim ve iş kaybı zararlarının da oluştuğu gözden kaçırılmamalıdır.
Türkiye deprem bölgesidir. Yapıların bu gerçeğe dayalı tesis edildiğini varsayarak doğal afetin yaşanması durumundaki yapılacakları sonraki yazılarımızda irdeleriz. Ancak YANGIN doğal afet değildir.
Kent boyutunda oluşturulacak teknolojik gelişmeler temelinde yangın master planı oluşturulmalıdır. Yasa ve yönetmelik çerçevesinde doğru önlem planları yapılmalıdır. Yangın anında yapılacak aksiyonlar konusunda kamuoyu bilgilendirilmelidir
(Her eve pilli yangın dedektör ile bilgilendirme notları dağıtılmalı vb…)
SONUÇ OLARAK;
Ancak bu sayede YANGIN vb. olaylarda CAN ve MAL GÜVENLİĞİNİZİ sağlayabiliriz
Son Güncelleme: 01.07.2016 14:04
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol