Geleceğin dijital teknolojisine ve ülkenin katma değeri yüksek ihracatına yön verecek bilişim uzmanları, GTÜ çatısı altında eğitimlerine devam ediyor.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İŞKUR, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin katkıları ile Bilişim Vadisi için nitelikli personel yetiştirmek amacı ile başlatılan programda GTÜ’ de eğitim alan ilk grupla bir araya gelen GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, sektöre yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Görgün buradaki konuşmasında “Türkiye’nin dijital başkentini kurma yolundayız” dedi.
Gebze Muallimköy’de yükselen başta Bilişim Vadisi olmak üzerebilişim sektöründeki birçok bilişim firmasına uzmanyetiştirmek amacı ile Mart ayında başlayan “Nitelikli Bilişim Elemanı Yetiştirme Programı", Gebze Teknik Üniversitesinde (GTÜ) tüm hızı ile devam ediyor.
GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıkoordinatörlüğünde, İŞKUR, Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi’nin de katkıları ile devam eden projede GTÜ’de eğitim alan bilişim uzmanı adaylar ile İşletme Konferans Salonu’nda bir araya gelerek eğitimin amaçları ve önemiyle sektöre yönelik açıklamalarda bulundu.
Görgün, programın, eğitim alan uzman adayları ve Türkiye için başarı hikâyelerine dönüşmesi isteğinde olduğunu belirterek, "Bu programla amacımızözellikle eğitiminde bilişim alt yapısı olamayan üniversite mezunu işsiz gençlerimize yeni bir nitelik ve donanım kazandırmaktır.
Diğer bir amacımız ise ülkemizin özellikle katma değeri yüksek ihracatında kazandığınız bu nitelikle sorumluluk almanız ve fayda üretmenizdir.Bu nedenle programın bir başarı hikâyesine dönüşmesi için elimizden geleni GTÜ olarak gerçekleştiriyoruz. Bu sorumluluğun GTÜ ve Kocaeli’den tüm Türkiye’ye yayılması arzumuzdur" İfadelerini kullandı.
TÜM DONANIM GTÜ'DE VAR
Bilişim Vadisi’nin,Türkiye’nin dijital başkenti olacağına vurgu yapan Görgün, "Gebze Bölgesinde yükselen Bilişim Vadisi, dijital dünyanın kalbi ve başkenti olacak. Bunun içinde gerekli ve yeterli donanım hem Gebze Teknik Üniversitesi’nde hemde bölgemizde kurulan Bilişim Vadisinde var ve olacak.
Yaklaşık 100 bin kişi Bilişim Vadisinde bu kapsamda istihdam edilecek. Bilişim anlamında dünya devlerinin yer alacağı vadide tüm dünyaya hizmet ve servis verilecek, yenilikçi ürünlerin gelişmelerinin sağlanacağı bir üst olarak Türkiye’nin dijital başkenti olacak" diye konuştu.
Bilişim Vadisindeki insan kaynağının önemine de değinen GTÜ Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün, "Bu oluşumda insan kaynağının rolü çok önemli olacaktır. Yenilikçi fikirler bu sürece çok önemli katkılar sağlayacak. Bu program Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinatörlüğünde devam ediyor.
İŞKUR, valilik ve büyükşehir belediyeside projeye sahip çıkan kurumlar arasında. Şahsım ve üniversitem adına bu programdan sertifikalarını alan sizlerin, Bilişim Vadisi, sektördeki teknoparklarda ve firmalarda iş bulabilmesi için elimden geleni yapacağım.
Bu konuda Milli Savunma Bakanımız ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın da desteklerinin süreceğini söyleyebilirim. Sizlerin bir kaç sene sonra projelerinizi GTÜ amfilerindesizlerin yerinde olacaklara anlatmanız enbüyük beklentimiz olacak” diyerek konuşmasını tamamladı.
Görgün, uzman adaylardan gelen soruları da cevaplayarak, GTÜ Sürekli Eğitim Merkezi Binası’nın önünde uzman adayları ve eğitmenlerle fotoğraf çektirdi.
Son Güncelleme: 25.08.2016 23:18
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol