Çiler: Vatandaşın borcu dağ oldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Ağustos 2024 Perşembe 16:11
Çiler: Vatandaşın borcu dağ oldu

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, vatandaşın bankalara olan borcunun bu yılın ilk 8 ayında 670 milyar lira artarak yaklaşık 3,4 trilyon liraya yükseldiğini bildirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, vatandaşın bankalara olan borcunun bu yılın ilk 8 ayında 670 milyar lira artarak yaklaşık 3,4 trilyon liraya yükseldiğini bildirdi. CHP’li Çiler, “Ekonomik kriz ortamında vatandaşlarımız geçimlerini borçlanarak sağlamak zorunda kalmıştır. Bankaların yüksek faiz oranlarına rağmen bankalara olan borçlar her geçen gün artıyor. Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını kredi ile karşılıyorlar” dedi.

BORÇ İLE BORÇ ÇEVİRİYORUZ

Kredi kartı borçlarındaki artışa dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, “Kredi kartı bakiyesi son 8 ayda yaklaşık 400 milyar TL arttı. Bireysel kredi tutarı 8 ayda 270 milyar liradan fazla artarak 1 trilyon 830 milyar liraya dayandı. Bu vahim tablo gösteriyor ki, vatandaşlarımız borç ile borç çeviriyor, geçinemiyor” dedi.

Ekonomik krize dikkat çeken Çiler, “Bu kara tabloyu ortaya çıkaranların utanması lazım. Emeklileri, vatandaşlarımızı yoksulluğa mecbur bırakanlar sorunlarımızı çözemez” dedi.

Vatandaşın yoksulluğun pençesine düştüğünü vurgulayan Çiler, “Vatandaşlarımız sabah ucuz et, akşam halk ekmek kuyruklarında geçiriyorlar. Bu yılın 8 ayında vatandaşlarımızın bankalara borcu 670 milyar lira arttı. İktidarı uyarıyoruz geçim olmazsa seçim olur” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37