CHP’den Emek Mitingi öncesi bilgilendirme toplantısı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Haziran 2024 Perşembe 15:36
CHP’den Emek Mitingi öncesi bilgilendirme toplantısı

30 Haziran Pazar günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Gebze’de gerçekleştireceği ‘Emek’ Mitingi öncesinde Happy Inn Otel’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, CHP Kocaeli Milletvekilleri; Özgür Harun Yıldızlı, Prof. Dr. Muhip Kanko ve Nail Çiler katıldı.

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı ve yönetimi, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş ve parti mensupları basın buluşmasında hazır bulundu. Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı yaptı.

SARI: GECİNEMEYEN EMEKÇİYİ ALANA BEKLİYORUZ

Sarı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Seçimden sonra Cumhuriyet Halk Partimiz tüm vatandaşlarımızın sesi olmaya devam ediyor. Herkesin sesi olmak için mitinglerimizi sürdürüyoruz. Gebze’de ‘Geçinemiyoruz’ mitingimizi emekçi arkadaşlarımız ile yapacağız.

Tüm STK’larımızı, vatandaşlarımızı mitingimize davet ediyoruz. İnşallah Pazar günü de geçinemeyen emekçilerimizin sesini tüm Türkiye’ye duyuracağız. Tüm geçinemeyen basın emekçilerimizi de mitingimize davet ediyorum.

KARASU: GEBZE BU MİTİNG İÇİN EN UYGUN YERDİ

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı’nın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu konuştu. Karasu şunları dile getirdi: “Pazar günü saat 17.00’da Gebze Mevlana Kapalı Pazar alanında ‘Emek’ mitingimizi gerçekleştireceğiz. 31 Mart yerel seçimlerinde 47 yıl sonra 1. olan partimiz 31 Mart’tan itibaren 5. Mitingini gerçekleştirecek.

85 milyonunun her geçen gün fakirleştiği bir dönemde ana muhalefet partisi olarak mitingler gerçekleştiriyoruz. Yarından itibaren tüm kademeden arkadaşlarımız gerekli çalışmaları gerçekleştirecek. Mitingimiz, bu ülkede umutsuzluğa kapılan, milyonların sesi olacağını ifade etmek istiyorum.

Gebze Türkiye ekonomisinin önemli merkezlerinden biri. Dilovası’nı ve Çayırova’yı düşündüğünüzde 14 OSB var, 1 Milyonun üzerinde emekçi kardeşimiz evine ekmek götürmeye çalışıyor. Emek hakkı aranacaksa bunun için Gebze’den daha uygun bir yer yoktu.

KRİZİN BEDELİNİ HALK DEĞİL YÖNETENLER ÖDEYECEK

Bu miting ev kirasının 15 bin liranın geçtiği ama 17 bin lira asgari ücretle yaşamaya mahkûm edilen asgari ücretlilerimiz için gerçekleştiriyoruz. Yüzde 28 enflasyon oranı noktasında eriyen asgari ücret, gıda fiyatları noktasında yüzde 45 eridi. Yılsonuna kadar bir önceki asgari ücret yüzde 50’sini götürmüş olacak.

10 bin lira ile yaşamaya mahkûm edilen emeklilerimiz var. Bayramda 2 gün erken maaşları ödeyemeyen iktidar var. Birileri bu ekonomik krizi 85 Milyona ödetmeye çalışıyor. Bu ekonomik krizin bedelini ödemesi gereken en başta; yandaş şirketlerdir, AK Parti iktidarının yöneticileri ve Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu bedeli emekçilerin ödemesine asla izin vermeyeceğiz.”

KARASU SORULARI YANITLADI

Ulaş Karasu Kocaeli ve Gebze seçimlerine yönelik yöneltilen sorular üzerine, “ Kocaeli ve Gebze sosyal demokrat belediyelere susamış bunu gördük” dedi. Seçimlerin ardından Kocaeli noktasında özeleştiri yaptıklarını bölgeyi masaya yatırdıklarını belirten Karusu şöyle konuştu:

Yaptığımız ziyaretler çalışmalar bize Kocaeli’nin sosyal demokrat bir belediyeye susamış olduğunu gösterdi. Özeleştiri yaptık. Hatalarımızı gördük. Kocaeli genelinde 31 Mart seçimlerinde başarılı bir sonuç alamadık.

Bunun nedenlerini araştırıyoruz. Ama yapılacak ilk genel seçimde ve yerel seçimde Kocaeli’de 1. Parti olacağız. Biz bunu biliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri sosyal demokrat belediye başkanları ile yönetilecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37