AK Parti Darıca 56. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Temmuz 2024 Cuma 11:29
AK Parti Darıca 56. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı 56. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’nı büyük coşku ile gerçekleştirdi. Toplantının ev sahibi AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar, seçim zaferini teşkilatın ve belediye başkanının uyum içerisinde çalışması ile mümkün olduğunu söyledi.

AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı 56. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı, Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa; AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti MKYK Üyesi ve Kocaeli İl Koordinatörü Ekrem Gölçeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Soba, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Bir önceki dönem Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Gülenç, İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Arslan, MHP Darıca İlçe Başkanı İlhan Yaşar, BBP İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, teşkilat mensupları, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda Divan Kurulu Başkanı Sinan Ağyar oldu. Kur’an tilavetinin ardından AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan faaliyet raporu videosu izlendi.

ŞAKAR: PARTİMİZİN 22 YILDIR İKTİDAR OLMASININ EN BÜYÜK ETKENLERİNDEN BİRİ DE DANIŞMA VE İSTİŞARE

Divan Kurulu Başkanı Sinan Ağyar’ın program akışını sunmasının ardından açılış konuşmasını AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar yaptı.

Şakar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

56.sını düzenlemiş olduğumuz AK Parti Darıca Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Yaz ayının böylesi sıcak bir gününde salonumuzu dolduran, heyecanımıza heyecan katan, salonumuzu teşrifleriyle bizleri onurlandıran başta il başkanımız olmak üzere ve onun şahsında tüm teşkilat mensuplarımıza ve kıymetli misafirlerimize şükranlarımı arz ediyorum.

Sözlerime başlamadan önce teşkilatımıza emek vermiş ahirete intikal eden tüm teşkilat mensuplarımıza, Gazze’de terörist İsrail tarafından insanlık dışı muamelelere maruz kalarak şehit edilen Filistinli kardeşlerimize, 7 yıl önce 15 Temmuz’da alçak bir kalkışmada fetö terör örgütü tarafından şehit edilen 15 Temmuz şehitlerimize ve vatan bayrak müktesat uğruna bu vatan için canını hiçe sayan tüm kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

BİN 856 YENİ ÜYE YAPTIK

Kıymetli il başkanım bizler görevi devraldığımız günden bugüne kadar ilçe yönetimimizle, mahalle başkanı ve yönetimleriyle, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleriyle, belediye başkanımız ve meclis üyelerimizle uyumlu bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde üstlenmiş olduğumuz görevlerimizi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olduk.

10 aylık görev sürecinde teşkilatımıza kazandırdığımız bin 856 yeni üye bunun en büyük göstergesidir. Kıymetli başkanım bir yerel seçim sonrası tüm teşkilat mensuplarımız ile birlikte AK Partimizin 22 yıldır iktidar olmasının en büyük etkenlerinden biri olan danışma ve istişare için buradayız.

Seçim sürecinde bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kocaeli teşkilatlarının abisi kıymetli il başkanımız Dr. Şahin Talus’a ve kıymetli milletvekillerimize 5 yıllık hizmet sürecinde Darıca’ya bir birinden kıymetli eserler kazandıran ve eser ve hizmet siyasetinin Kocaeli’nde bayraktarı büyükşehir belediye başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a, hem hizmetleri ile hem de teşkilat uyumu ile tüm darıcanın gönlünde yer edinen belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık’a, bizler ile birlikte kapı kapı dolaşan girilmedik hane bırakmayan kadın kolları başkanımız Selma Gülenç hanımefendiye, teşkilatımızın göz bebeği geleceğimiz olan gençlerimizin abisi gençlik kolları başkanımız Mehmet Arslan’a, birlikte el ele gönül gönüle ve omuz omuza sahada çalıştığımız cumhur ittifakımızın kıymetli ilçe başkanları İlhan Yaşar ve Mehmet Yılmaz’a, her ne kadar isimleri en önde geçmese de gizli kahramanlarımız teşkilatlarımızın kılcal damarları olan kıymetli mahalle başkanlarımıza ve yönetimlerine; önceki dönem meclis üyelerimize ve 31 Mart’tan sonra seçilen meclis üyelerimize, ilçe yöneticilerimize sandık kurulu üyelerimize hasılı desteğini duasını üzerimizden esirgemeyen tüm Darıcalı hemşehrilerimize teşekkür ederim.

SEÇİM SONRASINDA DA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM ETTİK

Kıymetli il başkanım Darıca AK Parti teşkilatları olarak biz şuna inanıyoruz ki bizi başarılı kılan yegane şey bizim birbirimizle olan muhabbetimizdir, uyumlu çalışmalarımızdır, birlik ve beraberliğimizdir, milletimize olan sevdamızdır.

Liderimiz cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan güven ve sadakatimizdir. Daha da önemlisi davamıza olan inancımızdır. Bizi güçlü kılan ise milletimizle olan gönül bağımızdır.

Sesine, şikayetine ve taleplerine kulak verdiğimiz derdine derman olmak için samimi gayret göstererek gönlüne girdiğimiz her bir vatandaşımızdır. İşte bu anlayışla tıpkı seçim öncesinde olduğu gibi, seçim sonrasında da esnaf ziyaretlerini, sivil toplum kuruluşları ziyaretlerini, dernek ziyaretlerini, ev ziyaretlerini, hasta ziyaretlerini ve taziye programlarını gerçekleştiriyor, vatandaşlarımızın sevincini ve kederini paylaşıyor ve böylece milletimizle olan gönül bağımızı sürdürüyoruz.

Bundan sonra da sizlerden aldığımız güç ve destekle bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar her birinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyor katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

ARSLAN: ÇOK ÇALIŞIP EMEK SARF EDİYORUZ

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar’ın ardından AK Parti Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Arslan konuştu. Arslan, “Genç kardeşlerimiz ile birlikte dün olduğundan daha büyük bir inanç ve kuvvetle liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında saf tutuyoruz. Hedeflerimize ulaşmamız adına çok çalışıp emek sarf ediyoruz.

Salona bakınca gençlik kollarından yetişen abilerimizi görüyoruz. Bu iftihar edici bir tablo. Bu tabloyu ortaya Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesidir. Siyasette gençlere yer veren tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Arslan’ın ardından AK Parti Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Gülenç konuştu. Gülenç konuşmasında, “AK Parti sıradan bir siyasi parti değildir. Bizler bu davanın sevdalıları olarak buradayız. Hedeflerimize uyum ve gayret ile çalışarak ulaşacağız.

Kadına verdiği değer ile sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürümekten onur ve gurur duyuyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar faaliyetlerimize kapı kapı sokak sokak gezerek devam ediyoruz.

İlçemize yaptığı hizmetlerden dolayı tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Evinden, işinden, çocuklarından feragat eden bu ülkenin geleceği için çalışan kadın kollarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN BIYIK: ZAFERİMİZ, TEŞKİLATIMIZ İLE UYUMUMUZ SAYESİNDE

Başkan Gülenç’in ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık konuştu. Bıyık şunları söyledi:

Biz bugün il başkanlığımız ve ilçe başkanlığımız önderliğinde burada sizleri dinlemek için buluştuk. Cumhur İttifakı’nın mührünü bir kez daha Darıcamız ile buluşturduk. Daha bilinçli bir şekilde çalışmak zorundayız. Biz buralara sizlerin sayesinde geldik. Teşkilatsız bir hayat, oksijensiz bir havaya benzer.

Eğer biz başarı kazandıysak bu sizlerin eseridir. Teşkilatımız ile aramızdaki uyumdur bu zafer. Bizden önceki başkanımız Şükrü başkanımız da seçim sürecinde bizlerle çalıştı. Sizlere mahcup olmamak adına sizler için daha çok çalışmanın sözünü veriyorum. Rabbim bizleri sizlere karşı mahcup etmesin.

SOBA: BU DÖNEM DARICA’YI, TUZLA’YA BAĞLAYACAĞIZ İNŞALLAH

Başkan Bıyık’ın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Soba konuştu. Soba, “Hizmetler gece-gündüz devam ediyor. 31 Mart’ta da verdiğiniz oylarla teşekkürünüzü göstermiş oldunuz. Ben 14 Mayıs’ta milletvekili adayı idim.

Şahsım adına sizlere teşekkür ediyorum, Darıca’dan çok güzel destekler alıp, güzel programlar yaptık. Hizmetlere zaten devam ediyoruz. Bu dönem de Darıca’yı, Tuzla’ya bağlayacağız inşallah” dedi.

GÖLÇEKER: 2025 YILI AK PARTİ YILI OLACAK

Soba’nın ardından konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Kocaeli İl Koordinatörü Ekrem Gölçeker, “Her biriniz kurucumuz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil ediyorsunuz. Bizim partimizin kültüründe diğer partilerdeki gibi vatandaşlarımıza tepeden bakma yoktur.

Bizim partimizin felsefesinde bütünlük içinde milletimize hizmet anlayışı vardır. AK Parti demek, hizmet demektir. 22 yıllık iktidarımızda neler yaptık, saatlerce konuşsak buna zamanımız yetmez. İçinde bulunduğumuz yaz döneminde adeta seferberlik halinde öyle çalışmalar yapalım ki sesi tüm Türkiye’den duyulsun. 2025 yılı AK Parti yılı olacak.

2026 yıl, enflasyonun düştüğü, ekonominin düzeldiği yıl olacak. 2028 yerel seçimlerinde rakiplerimizi eze eze kazanacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

İLYAS ŞEKER: İLÇE BAŞKANIMIZ KÖKSAL ŞAKAR’DAN ALLAH RAZI OLSUN SÖZÜNÜ TUTTU

AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, “Darıca’da seçimlerde güzel bir netice elde edildi. Darıca teşkilatlarında başarılı olan 3 tane mahallemizi tebrik ediyorum. Abdi İpekçi, Nenehatun ve Emek Mahallemize teşekkürlerimi sunuyorum. Seçime katılım düşüktü. Herkes yoğun bir çaba harcadı, Türkiye’de de Kocaeli’de de istediğimiz katılım oranını elde edemedik. Ama heybemiz dolu. 2028 yerel seçimleri için de çok çalışacağız” dedi.

İL BAŞKANI DR. TALUS: BEN ÖZELLİKLE KOCAELİ TEŞKİLATLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker’in ardından son olarak AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus konuştu. Talus, “Yine muhteşemsin Darıca. Bu davanın kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. İlçe Başkanımız Köksal Şakar’dan da Allah razı olsun. Bizlere söz verdiği üye sayısını tutturmuş. Bir seçim süreci geçirdik, 10 bin oy farkı ile seçimi biz aldık.

Darıca teşkilatları olarak sandığa gitmeyen bütün seçmene ulaşmamız lazım. Bizler sizleri dinleyeceğiz bugün. Biz Kocaeli teşkilatları olarak Cumhurbaşkanımıza destek vermek için gece- gündüz çalışacağız.

Cumhurbaşkanımız gecesini gündüzüne katarak bu devlet, bu millet için çalıştı. Ben özellikle Kocaeli teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Önümüzde bir kongre sürecimiz Kocaeli teşkilatları kuruluşundan beri birlik beraberlik içinde götürmüştür bu süreci. Yine öyle olacaktır” dedi.

Konuşmalar gençlik kollarının sık sık tezahüratı ile kesildi. AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı 56. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı, konuşmaların ardından basına kapalı olarak soru-cevap şeklinde devam etti.

Son Güncelleme: 12.07.2024 11:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37