Akar: Kanserojene rağmen ithalata devam

Akar: Kanserojene rağmen ithalata devam

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Haziran 2017 Pazartesi 15:44
Akar: Kanserojene rağmen ithalata devam


Uzun zamandır gündem de olan ve tartışılan Palm yağına ilişkin CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın soru önergesine cevap veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, endişeye gerek olmadığını belirterek, “Her şey kontrol altında” dedi.

1 MİLYON 200 BİN TON İTHAL EDİLDİ
Palm yağı; Palmiye meyvesinden elde edilen sıvı yağ, dondurma, çikolata, bisküvi, kurabiye gibi birçok gıdanın yanında sıvı deterjan, sabun, şampuan kozmetik gibi birçok ürünün içinde bulunuyor. Türkiye sadece geçen yıl 1 milyon 200 bin ton Palm yağı ithal etti.

KANSEROJENE RAĞMEN İTHALATA DEVAM
Malezya ve Endonezya’nın yüzde 40 ihracatını gerçekleştirdiği Palm yağı Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu'nun, bu yağın 200 derecenin üzerinde rafine edilmesi halinde kanserojen içerdiğini belirtmesi ile ülkemizde de uzun süre tartışmalara neden olmuştu.

AKAR GÜNDEME GETİRDİ
Konuyu ilişkin Meclise soru önergesi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'a yanıt veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Bakanlık olarak bu konuda her türlü kontrollerin yapıldığını belirterek bu yağın dünyada da yaygın olarak kullanıldığını, endişeye gerek olmadığını söyledi. 

Birçok uzmanın bu konuda endişelerini belirtmesine ve zeytin yağının kullanımına, ülkemizin bu konudaki konumuna dikkat çekmesine rağmen Bakanlığı cevabı ile  yılda 500-600 milyon dolar Palm yağına ödeme yapacağımız görülüyor. 
Son Güncelleme: 26.06.2017 15:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37