AK Parti Darıca İlçe Başkanı Şakar güven tazeledi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Ekim 2024 Pazar 21:55
AK Parti Darıca İlçe Başkanı Şakar güven tazeledi

AK Parti Darıca 6. Olağan ilçe kongresi yoğun katılım ile gerçekleşti. AK Parti Genel Merkezinin adayı Köksal Şakar kongrede oy kullanan 359 delegenin 348’inden oy alarak güven tazeledi.

Bağlarbaşı Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti MKYK Üyesi ve Kocaeli eski Milletvekili İlyas Şeker, MDK Üyesi Halit Çokan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri; Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Veysal Tipioğlu, Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Soba, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Bir Önceki Dönem Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti ve Cumhur İttifakının ilçe başkanları, AK Parti Kocaeli İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, mahalle muhtarları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN ŞAKAR’A BÜYÜK DESTEK

Kongreye divan seçilerek başlandı. Divan Başkanı Ekrem Gölçeker, yardımcısı Alper Doğan, katip üyeler Sadık Öztürk, Enes Duman Hediye Çelik oldu. Divan Başkanı Ekrem Gölçeker’in konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kongre gündemi okundu. Kongre gündemi delegelerin oylarına sunularak oybirliği ile kabul edildi. Ardından Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreye gönderdiği video mesaj dinlendi.

Protokol konuşmaları AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar ile başladı. Başkan Şakar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Sizleri en kalbi duygularım ile selamlıyorum. Bugün bizlere güvenerek şahsıma tekrardan ilçe başkanlığı görevini tevdi eden Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Merkezimize, İl Başkanımız Şahin Talus’a teşekkür ediyorum. Yenilenen yönetimimiz ile daha çok çalışmaya, daha çok sahada var olmaya hazırız. Sizlerin desteği ile kazanacak çok seçim, çok zaferimiz var.

BIYIK: BERABERLİK YOLUNDA TAM GAZ İLERİ

Başkan Şakar’ın ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık konuştu. Bıyık, “Yaptığımız işlerin her birinde sizlerin gönlünde taht kuracak projelere gayret sarfediyoruz. Darıca teşkilatlarımızla el ele gönül gönüle bir seçim başardık. Darıcamızda güçlü bir şekilde seçim kazandık. Bumlar hep sizin sayesinde. Değerli ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarımızın çalışmaları ile büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz. Bugün ilçe başkanımız güven tazeleyecek inşallah. Başkanımıza ve yönetimine bu zamanki çalışamalarından dolayı teşekkür ediyorum. Allahın izniyle birlik ve beraberlik yolunda tam gaz ileri diyorum.”

BÜYÜKAKIN: KÖKSAL KARDEŞİMİZE HAYIRLI OLSUN

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın konuştu. Başkan Büyükakın, “Köksal kardeşimiz yenilenen heyecanı ile çok daha hızlı, çok daha güçlü koşmaya başlayacaklar. Şimdiye kadar bu davaya çok hizmet ettiniz. Türkiye’de ne yapıldıysa, Kocaeli’de ne yapıldıysa, Darıca’da ne yapıldıysa, bu davaya gönül veren kardeşlerimizin imzası var.

Biz sadece sizlerin emeğini boşa çıkarmamak için çalışıyoruz. Reisin yanında dimdik durmaya devam edeceğiz. Sayısız engelleri aştık. 2002’den bu yana ne darbe girişimleri bitti, ne de başka şeyler… Hep engellemeler devam edecek biz de yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Vazgeçmek asla yok. Değerli Köksal kardeşimine yeni yönetimine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

TİPİOĞLU: SADECE YERELDE DEĞİL, GENELDE DE ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ

Başkan Büyükakın ardından konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, “Bizim için kongreler sadece teşkilatımızın geleceğini şekillendirdiğiniz toplantılar değil, birlik ve beraberliğin pekiştiği anlar olmuştur. Ortak değerler etrafında kenetlenmek bizleri çok güçlü kılıyor. Bugün hepimizin sorumluluğu var. AK Parti olarak sadece yerelde değil, genelde de önemli adımlar atıyoruz. AK Parti sahada bugün daha güçlüdür, masada daha etkindir. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Darıca’nın bütün teşkilatlarından Allah razı olsun. Her zaman sahada vatandaşlarımızı dinliyorlar. Allah birliğimizi bozmasın” açıklamasında bulundu.

TALUS: KÖKSAL BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus ise devam edildi. Başkan Talus, “Darıca yine muhteşem. Darıca ilçe başkanımız bana söz vermişti 2 bin üye için şimdi söyledi 2 bin 300 üye yapmış. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu dava için 23 yıldır mücadele ediyoruz ve koşturuyoruz. Biz çok badire atlattık ve bunları partililerimizle atlattık. Özellikle Köksal Başkanımıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta 31 bin 825 üyemiz 400 delegemiz seçildi. Köksal başkanımız ve yönetimine başarılar diliyorum” dedi.

359 DELEGE OY KULLANDI

Protokol konuşmalarında son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen bir konuşma gerçekleştirdi. Şen, “Bir MKYK toplantımız 23.23’te bitti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gece saat 00.30 kendisi çalışma odasında çalışmaya geçti. Bu nasıl bir çalışmaktır. Reisimiz diyor ki içerde kardeşliği dayanışmayı arttıralım. Çünkü iç kalede bir dayanıksızlık olursa dış kale de dayanamaz. Teşkilatım sağlam tutulması lazım. Kongre yenilenme ve dayanışmadır” diye konuştu.

Tüm konuşmacılar, konuşmalarında Gazze meselesine dikkat çekerek İsrail’e lanet okudu. Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet raporu okundu. Daha sonra mali gelir gider hesap raporu okundu. Gelecek dönem tahmini bütçenin de okunmasının ardından delegelerin ibrası da oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. Son olarak oy verilme işlemine geçildi. 400 delegesi olan AK Parti Darıca’da 359 delege oy kullandı. Köksal Şakar, 348 oy alarak güven tazeledi.

KÖKSAL ŞAKAR’IN YÖNETİM LİSTESİ

Ali Güler, Atilla Karademir, Aydın Dilaver, Bedirhan Balcı, Burak Emre Doğan, Büşranur Dalma, Doğan Bakır, Emine Bingöl, Ersin Erik, Fatma Duman, Fethi Henek, İsa Baylan, İsmail Torun, İzzet Kardeş, Mehmet Gökburun, Melike Bozkurt, Mesut Uzunkala, Metin Uzunburun, Muhammet Çetinkaya, Murat Açıkgöz, Mustafa Aykurt, Nafi Uğur, Ömer Aydemir, Samet Bilgen, Savaş Yaşar, Serhat Zengin, Seyhan Taştan, Yasemin Civek, Zeynep Aydın.

Son Güncelleme: 20.10.2024 22:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37