Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği tarafından düzenlenen Türk Kültürü Eğitimlerinden ikincisi Süleyman Efe Kocazeybek tarafından Kocaeli Sivil Toplum Merkezi’nde verildi

İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü Kaşgarlı Mahmut ve Divani-Lügât-it Türk Projesi kapsamında Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği, Türk Kültürü Eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.

Yazar Revasiye Cevherli’nin Proje Koordinatörlüğü’nde yürütülen proje kapsamında, Araştırmacı – Yazar Süleyman Efe Kocazeybek Melekler Yayıncılık’tan yeni çıkan kitabı, “Gelenekten Geleceğe Kadim Türk Töresi” adlı eserinde ayrıntılı olarak anlattığı, Türk Kültürü ve Türk Töresi hakkında bilgiler verdi.

MEŞHUR TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ

Yayıncı Alptekin Cevherli’nin açılış konuşması ardından söz alan Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği Başkanı Bilal Dündar katılımcılara teşekkür ederek, İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile ortak yürüttükleri Kaşgarlı Mahmut ve Divan-i Lügât-it Türk Projesi hakkında bilgi verdi.

Daha sonra söz alan Araştırmacı – Yazar Süleyman Efe Kocazeybek, Türk Kültürü’nün giderek yıprandığını ve gelecek nesillere aktarılmasında ciddi sıkıntılar yaşandığından bahsettiği konuşmasında; aileden, okuldan ve çevreden çocukların alamadığı Türk kültürünü, televizyon ile internet ve sosyal medya aracılığıyla almasının zaten mümkün olmadığından bahsederek, örnekler verdi.

Türk Milleti’nin geleneksel misafirperverliğinin kültür erezyonu ile yıpranmasının yanı sıra kapitalizm nedeniyle toplumun giderek fakirleşmesi sonucu neredeyse bitme noktasına geldiğinden örnekler verdi.

ATİLLA’NIN ALPLER’DEKİ KURGANI

Büyükşehir Bando Takımı’ndan 'Efsane' konser Büyükşehir Bando Takımı’ndan 'Efsane' konser

Araştırmacı – Yazar Süleyman Efe Kocazeybek slaytlarla desteklediği ve kitabından örnekler verdiği konuşmasının devamında, dünyanın çeşitli yerlerinden derlediği Türk Tamgaları hakkında bilgiler verdi. Türk Milleti’nin tarihten çıkarılması halinde geriye dünya tarihi kalmayacağını söyledi.

Dünya tarihinin bilimsel araştırmalar neticesi yeniden yazılması gerektiğine dikkat çeken Kocazeybek, Atilla’nın bugün Fransa olarak bilinen topraklarda uç beyi olarak bıraktığı üç aileden biri olan Burgonlar, bugün bildiğimiz modern Fransa’nın kurucuları olan sülaledir. Aynı şekilde Roma’nın kurucu destanı olan anne kurtun emzirdiği çocuklar da Türk destanları ile birebir aynıdır şeklinde konuştu. Genel Türk Tarihi’nin yeniden yazılması gerektiğini söyledi.

Yaptığı araştırmalarda çektiği fotoğraflardan da örnekler sergileyen Kocazeybek, Alp Dağları’ndaki Atilla Kurganı’nda çektiği Türk Tamgaları olan kaya ve balbalardan örnekler gösterdi. Bunların korunması için Fransa nezdinde ve Türk Büyükelçiliği nezdinde yaptığı çalışmaları anlattı. Bu çalışmaları neticesi Türk izlerinin bir kısmının Fransa tarafından resmen koruma altına alındığını vurguladı. Geri kalanı için de çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Program Proje Koordinatörü Yazar Revasiye Cevherli’nin öncülüğünde çekilen aile fotoğrafı ile tamamlandı.