Kocaeli’nin güvenlik ve asayişine ilişkin gündem maddeleri görüşüldü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Haziran 2024 Salı 10:07
Kocaeli’nin güvenlik ve asayişine ilişkin gündem maddeleri görüşüldü

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleşen Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı öncesi yapılan basın açıklamalarının ardından toplantının gündem maddeleri Deniz Eğitim ve Öğretim Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve kolluk kuvvetleri yetkililerinin katılımıyla detaylıca görüşüldü.

SOKAK HAYVANLARIYLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALAR VE ATILACAK ADIMLAR İSTİŞARE EDİLDİ

Sokak hayvanlarının tedavisi, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi başta olmak üzere yasayla Belediyelere verilen iş ve işlemlerin yerine getirilmesi noktasında yapılan çalışmalar hakkında ki bilgilendirmeler sonrasında, Vali Seddar Yavuz’un talimatlarıyla Vali Yardımcısı başkanlığında kurulan ve ilgili birim yetkilerinin de üyesi olduğu komisyon ile sahipsiz hayvanların korunmasına ilişkin çalışmaların hızlanması, yasayla ilçe belediyelerine verilen görevlerin yapılıp yapılmadığı konusunda denetimlere hassasiyetle devam edilmesi, takibinin yapılması konuları kararlaştırıldı.

TURİSTİK BÖLGELERDE ALINACAK İLAVE GÜVENLİK TEDBİRLERİ VE ETKİNLİĞİN ARTTIRILMASI KONULARI MASAYA YATIRILDI

Kocaeli’de özellikle yaz aylarında artan turizm potansiyelinin etkin ve verimli yönetilmesinin yanında bu bölgelere gelen vatandaşların emniyeti ve güveni hususunda yapılması gereken çalışmalar istişare edildi.

Özel işletmelere bağlı tesislerin güvenlik, sağlık ve sosyal nitelikli donatılarının varlığı ile ruhsatlarının takibi ve denetimlerinin ilgili belediyelerle koordineli bir şekilde devam ettirilmesi konusu üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR VE ALINACAK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ

Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle hava sıcaklıklarında görülmesi muhtemel artışlar ve ormanlık alanlarda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliği ile kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınlarının meydana gelebileceği değerlendirilerek, Valiliğimiz koordinasyonunda alınan ve kamuoyu ile de paylaşılan tedbirlerin hassasiyetle uygulanması, bölgesel unsurlar göz önüne alınarak gerektiğinde ilave tedbirlerin hızlı bir şekilde alınarak uygulanması kararlaştırıldı.

SUDA BOĞULMALARI ÖNLEMEK İÇİN BAŞLANMIŞ OLAN ÇALIŞMALAR VE GETİRİLEN YASAKLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Yaz mevsimi nedeniyle suda boğulmaların önüne geçilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla Mayıs ayında alınan kararlarla ilgili tedbirlerin hızlıca başlandığı ve bu tedbirlerin devamına ilişkin faaliyetlerin kararlılıkla sürdürüldüğü dile getirilerek ilgili kurumlara ait proje ve yapılan çalışmalar üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE KONUSUNDAKİ KARARLILIĞIN BİR KEZ DAHA ALTI ÇİZİLDİ

Ülkemize, ilimize kaçak yollarla gelen veya izinli bir şekilde geldiği halde süreye riayet etmeyen yabancılarla ilgili güvenlik güçlerimiz ve mobil göç merkezleri vasıtasıyla yapılan çalışmalara artan oranlı olarak devam edilmesi, sınır dışı dahil diğer iş ve işlemlerin kararlılıkla sürdürülmesi noktasında değerlendirmeler yapıldı.

METRUK YAPILARLA İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARA DEĞİNİLDİ

İlimiz özelinde daha önce yapılan çalışmalarla tespiti yapılan metruk binalarının büyük ölçüde yıkıldığı ve yıkılmaya devam edeceği yönünde yapılan açıklamaların ardından; kamu düzeni ve güvenliğinin muhafazası, çevre kirliliğinin önlenmesi, uyuşturucu/uyarıcı madde temini ve kullanımı başta olmak üzere suç ve suçlu ile mücadele kapsamında il genelindeki metruk binaların tespitine yönelik çalışmalara devam edilmesi, iyileştirilmesi/rehabilite edilmesi, yıkılması ve bu binaların kullanımının engellenmesine yönelik tedbirlerin ivedilikle alınması noktasında kararlar alındı.

PARK VE BAHÇELERDE BULUNAN KAMERA SİSTEMLERİNİN ARTTIRILMASI KONUSUNUN ÖNEMİ KONUŞULDU

Okul çevresi güvenliği kadar ilimizde bulunan tüm park ve bahçelerde, umuma açık yerlerde özellikle çocukların daha güvenli ortamlarda bulunması ve herhangi bir olumsuzluğun cereyan etmemesi amacıyla emniyet ve jandarma birimlerinin denetimlerinin yanında kamera sistemlerinin yaygın hale getirilmesi konusunun önemine vurgu yapıldı.

YAKLAŞMAKTA OLAN KURBAN BAYRAMI VESİLESİYLE ALINAN TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı nedeniyle kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi, vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını huzur ve güven içinde geçirebilmeleri amacıyla yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılması planlanan tedbirler gözden geçirilerek gerekli düzenlemeler gerçekleştirildi.

GENEL ASAYİŞ UYGULAMALARI NOKTASINDA DEĞERLENDİRMELER YAPILDI

Toplantı; terör örgütlerinin faaliyetleri, uyuşturucu ile mücadele, trafik, okul güvenliği, aranan şahısların yakalanması ve diğer asayiş olaylarıyla ilgili kurumlar tarafından yapılan faaliyetlere ilişkin sunumların gerçekleştirilmesi ve gündem maddelerinin değerlendirilmesiyle ile devam etti.

Yapılan çalışmaların tüm yönleriyle değerlendirilip koordinasyon gerektiren konular ile emniyet ve asayişin temini, muhafazasına ilişkin alınan tedbirlerin görüşülmesi, istişarelerin yapılması ile toplantı sona erdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37