İYİ Parti, Çayırova Belediyesi’ne kurban kesim paralarını sordu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Temmuz 2024 Salı 20:50
İYİ Parti, Çayırova Belediyesi’ne kurban kesim paralarını sordu

Çayırova Belediyesi’nin bugün yapılan meclis oturumunda İYİ Parti meclis üyeleri tarafından, Çayırova Belediyesi’nin Kurban Bayramı’nda elde ettiği kurban kesim paraları soruldu.

Kurban kesimi için ihale yapılmadığı ve toplanan paranın ne kadar olduğunun belli olmadığı belirtilirken soru önergesinde şunlar soruldu:

ÇAYIROVA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA

2024 Kurban Bayramı sebebiyle ilçemiz sınırları içerisinde kapalı pazar ve benzeri alanlarda kurulan kesimhanelerde kaç adet kurban kesim hizmeti verilmiştir ?

Her bir kurban kesimi için ne kadar ücret alınmıştır? Bu hizmet için herhangi bir ihale yapılmış mıdır? Yapılan kesimlerin karşılığında belediyemiz ne kadar gelir elde etmiştir?

Soru önergemizin, meclisimize sözlü, tarafımıza yazılı cevabını arz ederiz.

Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa ise sözlü olarak belediyeye kaynak girişi olmadığını, belediye olarak sadece yer temini ve temizlik yaptıklarını söyledi.

İLHAMİ BAYRAK: 2.5 MİLYOR TL NEREDE ?

İYİ Parti Çayırova Meclis üyesi İlhami Bayrak ise Kurban Bayramı’nda 300 civarında kurban kesildiğini ama bu paranın belediye kasasına girmediğini belirterek şunları söyledi:

Kurban Bayramı’nda Çayırova Belediyesi ekipleri tarafından 300’e yakın kurban kesildi ve yaklaşık 2.5 milyon TL para toplandı. Vatandaştan kurban başına 8.500 lira alınıyor ama resmi makbuz verilmiyor. Kırtasiyeden aldıkları para makbuzunun seri numarası yok, resmi makbuz değil, kaşe yok.

Bu paralar neden elden toplandı ve bu paralar nerede? Parayı elden niye topladınız, resmi evrakla değil de neden zabıta elden topladı? 300 civarında kurban kesilmiş bu büyüklükteki bir meblağ nasıl olur da belediye kasasına girmez ve bu paralar nerede?

İYİ PARTİ MECLİS GRUBU ADINA

İlhami Bayrak

Murat Tunç

Sinan Aydemir

Kader Aras

Fatih Yeşilkaya

Mehmet Saraç

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37