Gebze Ticaret Odası e-ihracat, dijital ve yeşim dönüşüm alanlarında üyelerine rehberlik etmeye devam ediyor.
Gebze Ticaret Odası üyelerinin rekabet gücünü artırmalarına destek olmak amacıyla belirlenen stratejik konularda indirimli protokol anlaşmaları oluşturmaya; e-ihracat, ikiz dönüşüm ve yapay zekâ konularında bilgilendirme toplantıları ile üyelerinin doğru bilgiye ulaşmaları noktasında etkin rol oynamaya devam ediyor.
Bu doğrultuda üyelerinin e-ihracata başlamalarını kolaylaştırmak veya e-ihracatlarını geliştirmelerine destek olmak üzere Alibaba ve Amazon’un ülkemizdeki resmi temsilcileriyle indirimli protokol anlaşmaları imzalanarak üyelerinin faydasına sunduğu projelerin tanıtım ve bilgilendirme toplantıları Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin katılımıyla Temmuz ayında gerçekleştirildi.
Protokollerin detaylarının paylaşıldığı toplantıda konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş e-ihracattan ülke olarak aldığımız payın henüz beklenen seviyede olmadığına dikkat çekerek Oda üyelerinin geleneksel ihracat yanında e-ihracat alanında da uyumlarını kolaylaştırmak, bu ekosisteme hiç dahil olmamış üyeleri sisteme katmak amaçlarıyla B2B ve B2C alanlarında iki önemli pazaryeri temsilcisi ile imzalan protokollerinin üyeler için hayırlı olmasını diledi.
Proje çıktılarının takip edileceğini de ekleyen Aslantaş, e-ihracatı da içine alan e-ticaret sistemini özellikle dış ticaret yapan firma temsilcilerinin önemsemesi ve bu sistemin işler hale gelmesi için yetkin insan kaynağı gerekliliğine de vurgu yaptı.
Oda, e-ihracat protokolü bilgilendirme toplantıları yanında temmuz ayında iki önemli organizasyon aracılığı ile ikiz dönüşüm ve yapay zeka hakkında üyelerini bilgilendirdi.
Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde gerçekleşen %90 hibe destekli TÜBİTAK 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentorluk Çağrısı’ nın detaylarının anlatıldığı toplantıda, proje bilgilendirmesi Gebze Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Akademisyeni ve Proje Yürütücüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş tarafından gerçekleştirildi.
Programın yeşil dönüşümün desteklenmesi noktasında işletmeler için çok önemli bir imkân olduğu belirtilirken, projede çözüm ortağı olarak TÜBİTAK tarafından yetkilendirilen GTÜ TTO’ nun da Oda üyelerinin bu süreçte ihtiyaç duyduğu teknik desteği vermeye hazır olduğu dile getirildi.
Dijital dönüşüm ve Yapay zekâ konulu toplantıda ise dijital dönüşümün işletmeler için neden gerekli olduğu hususu detaylıca aktarılırken dijital dönüşüme hazırlık sürecinde temel olarak işletmelerin neleri gözden geçirmeleri gerektiği, geçiş aşamasında kaynakların doğru ve verimli kullanma yöntemleri aktarıldı.