DDC Makina, Türkiye'nin gündeminde

İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) gerçekleşen ve Türkiye'nin yanı sıra 20'den fazla ülkenin hazır bulunduğu fuar sona erdi.

01 Temmuz 2024 Pazartesi 13:39
DDC Makina, Türkiye'nin gündeminde

Çin, Fransa, Mısır, Hindistan gibi ülkelerin stant açığı Paper Eurasia Fuarı'na 136 firma katıldı. Kocaeli İMES'te faaliyet gösteren Türk markası DDC Makina, fuarda kurduğu 14 metre uzunluğundaki üretim hattıyla yoğun ilgi gördü.

DDC Makina Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk ; DDC olarak İtalya'dan ucuza ve daha kaliteli, Çin'den ise daha kaliteli biraz daha pahalı makine üretiyoruz. Dolaysıyla ülkemize ihracat yaparak cari açığı kapatma yönünde faydalı olduğunu düşünüyorum. Döviz girdisi sağlıyoruz.

Kağıt endüstrisinin ilk uluslararası Paper Eurasia Fuarı'nda, Türkiye'nin yerli ve milli makina markası DDC Makina ses getirdi.

96.000 m²'lik hacmiyle Türkiye'nin en büyük fuar alanına sahip olan İFM'de gerçekleşen ve Türkiye'nin yanı sıra 20'den fazla ülkenin hazır bulunduğu fuarda, Kocaeli İMES OSB'de faaliyet gösteren DDC Makina, Non Stop Tuvalet Kağıdı Üretim Hattı kuran tek firma oldu.

Kendi tasarım ve üretimi olan 500 metre/dakika hız üretim kapasiteli , 14 metre uzunluğundaki üretim hattı nedeniyle dikkat çeken DDC Makina'nın parkuru ziyaretçi akınına uğrarken, bir çok ülke ihracat konusunda temaslarda bulundu.

ULUSAL KANALLAR HABER BÜLTENLERİNE ALDI

Ulusal basının da yoğun ilgi gösterdiği fuarda, DDC Makina Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, Başkanvekili Hatice Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Akın Ertekin çok sayıda televizyon kanallarında yer aldı. A Haber, Kanal 24, TV Net, Kocaeli TV gibi pek çok kanal, DDC Makina'ya haber bültenlerinde geniş yer verdi.

136 FİRMA KATILDI, DDC MAKİNA KONUŞULDU

26 – 28 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşen kağıt, oluklu mukavva, hijyenik kağıt, makine ve kağıt ambalaj teknolojilerinin yer aldığı fuarda Çin, Fransa, Mısır, Hindistan, Cezayir gibi kağıt sektörü pazarında önemli payları bulunan ülkelerin yanı sıra, 136 firma ile Türkiye'den DDC Makina yer aldı. Fuarı 3 gün içinde çoğu Asya ve Ortadoğu alıcıları olmak üzere 8 bin ziyaretçi gezdi.

Başta Avrupa olmak üzere Dünya'nın her yerinden kağıt sektörünün en önemli alıcılarının ziyaret ettiği fuara, Türk üretici DDC Makina damga vurdu. Yerli ve milli marka olan DDC Makina, fuarda üretim hattı kuran tek firma olması nedeniyle de ilgi odağı haline geldi.

Diğer yandan fuarda gördükleri yoğunluk nedeniyle değerlendirmeler yapan DDC Makina Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk , ''Tecrübeli kadromuz var. Türkiye'de bu makinayı üreten yok . Dünya'da da bu tür makinaları üreten firmalar az sayıda. '' dedi.

ÖZTÜRK: TÜRKİYE'DE TEK FİRMAYIZ, DÜNYA İLE YARIŞIYORUZ

Türkiye'de böyle bir boşluk oluştuğuna dikkat çeken iş insanı Muhammet Öztürk , tecrübeli mühendislerden oluşan bir ekibe sahip olduklarını dile getirdi. Öztürk , ''Yıllara dayalı tecrübeleri olan mühendis ekibimiz var. Aynı zamanda üniversitelerle de iş birliği başlattık. Hem Kocaeli Üniveritesi, hem Gebze Teknik Üniversitesi ile iş birliğine gittik.

Bu makinelenin düzenli bir şekilde güncellenmesi , yeni yesil teknoloji ve donatılarının uygulanması yönünde üniversitelerimizle çalışmamız var. Türkiye'de böyle temizlik konfeksiyon makinesi üreten bir firma bulunmuyor, yok. Dolaysıyla hem ülkemizde boşluğu doldurmak , hem de dünyada diğer ülkelere ihracat yapmak için ki , görüşmeler yaptığımız, sipariş aldığımız ülkeler var. Şu an Belarus, Birezilya , İran, Kolombiya ve Fas heyetleriyle temaslarımız başladı. '' şeklinde konuştu.

FIRSATLARI TİCARETE VE YATIRIMA ÇEVİRMEK GEREKİR

Fuarda sadece DDC Makina'nın değil , teknolojide Türkiye'nin geldiği ileri aşamayı dünyaya gösterdiklerine vurgu yapan DDC Başkanı Muhammet Öztürk , ''DDC Makina olarak ikinci fuarımız. Daha evvel Abudabı 'de yapmıştık. Durup dururken ticaret yapılmıyor. Mutlaka bir fırsat olacak. Bu fuarda bir fırsat, bizler bu fırsatı ticarete çevirip ülkemize ihracat katkısı sunmak için katıldık. Şu an geldiğimiz noktada, gördüğümüz ilgi ve talepte ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anlayabiliyorum. '' dedi.

CARİ AÇIĞIN KAPANMASINA FAYDAMIZ OLACAK

Muhammet Öztürk daha sonra düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

Satış ekbimiz olsun , teknik ekibimiz olsun ufkumuz çok geniş. Sürekli kendimizi güncelliyor, yeniliyoruz. Dolaysıya Türkiye'de lider konuma geleceğimizi , Dünya'da da satış ağımızı genişleteceğimizi öngörüyordum.

Yani bu tür konfeksiyon temizlik makinası yapan bir Çin var, bir de İtalya. Ama Çin'in ki sonrasında teknik destek görmeyen ve ucuz, kalitesiz makinalar. İtalya'nın ise oldukça pahalı. Biz DDC olarak İtalya'dan ucuza ve daha kaliteli, Çin'den ise daha kaliteli ve biraz daha pahalı makina üretiyoruz.

Dolaysıyla ülkemize ihracat yaparak cari açığı kapatma yönünde faydalı olduğunu düşünüyorum. Döviz girdisi sağlıyoruz. Bir de şu var; refah payının arttığı ülkelerde temizlik ürünlerine , kişisel temizlik malzemelerine talep artıyor.

Tuvalet kağıtları ve kağıt havlular gündelik ihtiyaç malzemesi oldu. Bez el havluları neredeyse piyasadan kalkıyor. Büyük bir dönüşüm var. İşte bizim ürettiğimiz makineler temizlik kağıtlarının daha seri ve sağlıklı kullanılmasına öncülük ediyor. Kağıt temizlik ürünleri medeniyet refahının artığı ülkelerde çok daha fazla kullanılıyor. ''

DIŞARDA YEREL SERMAYE İLE İŞ BİRLİĞİ YAPABİLİRİZ

Açıklamasında, istihdama ve kaliteli personelin zor bulunduğuna dikkat çeken Öztürk, ''Zor ama biz bu yönde üniversitelerden destek alıyoruz. Stajyer olarak alıyoruz, daimi çalışma şansı veriyoruz. '' derken , kağıt üretimine yönelikte düşüncesini açıkladı. DDC Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, Türkiye'de yeterince kağıt üreticisi olduğunu belirterek o sektörde ükemizde yatırım yapmayacaklarını, ancak her hengi bir ülkede yatırım ortaklığı kurabileceklerini söyledi. Öztürk, ''Türkiye'de kağıt üreten yeterince firma var, biz kağıt üretmek değil bu pazara makine üretmek istiyoruz. Ülkemizde değil de, dünyada bir kaç ülkede yerel sermaye ile iş birliği yaparak kağıt üretim tesisleri kumak istiyoruz. '' dedi.

Türkiye’nin tek uluslararası kağıt fuarı Paper Eurasia Fuarı'nda Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Rusya ve Tacikistan'dan oluşan CIS (Karadeniz Ekonomik İşbirliği ) ülkelerinin yanısıra , Çin ve Avrupa olmak üzere Dünya'nın her yerinden kağıt sektörünün en önemli alıcıları buluşurken, İtalya katılmadı. Türkiye'den makine parkuru kurabilen tek firma olarak DDC Makina temsil etti.

ERTEKİN: BU MAKİNALARI EN İYİ YAPAN FİRMAYIZ

İstanbul Fuar Merkezinde (İFM) gerçekleşen Paper Eurasia’da , DDC Makina'nın ilgi odağı olduğuna dikkat çeken DDC Grup Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Akın Ertekin 'de fuara önelik değerlendirmeler yaptı.

Ertekin , ''Türkiye kâğıt sanayi hızlı gelişen bir sektör. 2000 yılından itibaren temizleme kâğıtları özellikle. Açıkçası ben kâğıt geçmişliyim. Bütün kâğıt firmalarının yurt dışından makina talebi olduğunu görerek burada bir açıklık olduğunu gördük. Bu konuda Türkiye'de bir yatırım da yoktu. Türk mühendislerine güvenerek tecrübeli arkadaşları bünyemize katarak yavaş yavaş büyüdük .

Makinaları gruplarsak biz temizlik kâğıdı grubuyuz. Temizlik kâğıdı konfeksiyonu makinaları yapıyoruz. Bu konuda hem ülkemizde lider konumundayız , hem bölgemizde. Bu konuda sadece bazı ülkelerde belirli başlı makinalar yapılıyor , bizde bu makinaları en iyi yapan firmayız.

Yönetim Kurulu Başkanımız Muhammet Bey'in öngörüleri bizi bu noktaya getirdi. Fuarda elde ettiğimiz sonuçlar ülkemiz makina sanayisi adına sevindiricidir. Biz DDC Makina olarak, kağıt sanayinde temizlik kağıdı konfeksiyon makineleri yapıyoruz. Yani açıkçası tuvalet kağıdı, kağıt havlu gibi ürünleri üreten makineleri yapıyoruz.

Kağıt sanayi Türkiye'de çok ciddi anlamda büyüyor. Firma olarak ihracatımızla, hem de Türkiye'ye ithal ürünlerin gelmesine de birazcık engel oluyoruz . Çünkü kaliteli ve çok iyi makinalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 01.07.2024 13:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37