Camın tüm temel alanlarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla çalışanlarıyla ‘Cam Kumbara Boyama’ etkinliğinde bir araya geldi. ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında Şişecam Genel Merkezi’nde düzenlenen kumbara boyama etkinliğinde çalışanlar, cam kumbaraları rengârenk boyayıp, yeniden tasarlayarak geri dönüşüme katkıda bulundu.
Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, üretimin her aşamasında sürdürülebilirlik ilkesine büyük önem veriyor. Şişecam Topluluğu, geri dönüşümde farkındalığı artırmak için hayata geçirdiği 'Cam Yeniden Cam' sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şişecam’ın Genel Merkezi’nde ‘Kumbara Boyama Etkinliği’ düzenledi.
Şişecam Topluluğu, cam ambalaj atıklarını toplamanın en etkin aracı olan cam kumbaraları konusunda farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Cam Kumbara Boyama Şenliği’nde çalışanlar bir araya geldi. Çalışanlar Miro, Van Gogh ve Kandisky’den esinlenerek boyadıkları cam kumbaralarıyla cam geri dönüşümünün önemine dikkat çekti.
Keyifli ve yaratıcı bir atmosferde gerçekleştirilen Kumbara Boyama etkinliğinde çalışanlar tarafından tasarlanan cam kumbaraları, Şişecam Genel Merkezi ve Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde kullanılarak, geri dönüşüme katkı sağlandı. Etkinliğin Cam Yeniden Cam’ın sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayını, katılımcıların da paylaşımlarıyla büyük ilgi gördü.
Cam Yeniden Cam Projesi
Dünyanın cam ev eşyasında en büyük üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda en büyük beşinci üreticisi konumundaki Şişecam Topluluğu, camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Cam Yeniden Cam” projesini hayata geçirdi.
5 yılda 740 bin ton cam atığın çöpe gitmesinin önüne geçen Türkiye’nin en kapsamlı cam geri dönüşümü projesi kapsamında bugüne kadar:
22 ilde 175 ilçe belediyesiyle işbirliği geçekleştirildi.
19 bin adet cam kumbarası belediyelere hibe edildi
30 binin üzerinde ilköğretim öğrencisine farkındalık eğitimi verildi.
İçine konulan ürünle hiçbir etkileşime girmeyen ve bu özelliğiyle en sağlıklı ambalaj malzemesi olan cam, geri dönüşüm özelliğiyle yakıt ve enerji tasarrufu sağlıyor. Sürdürülebilirlik kavramının giderek önem kazandığı günümüzde, cam ambalaj sahip olduğu tüm bu özellikleri ile “en sürdürülebilir ambalaj malzemesi” olarak tanımlanıyor.
Geri Dönüşüm Toplumuna geçiş hedefinden yola çıkan Cam Yeniden Cam Projesinin 6 yıllık sürecin sonundaki çevresel katkıları da şunlar oldu:
794 bin ton camın çöpe gitmesi önlendi.
Üretimde cam kırığı kullanım oranı yüzde 8’den yüzde 20’ye çıktı.
33 bin 500 konutun ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayacak seviyede enerji tasarrufu sağlandı.
286 bin otomobilin trafikten çekilmesine eşdeğer karbondioksit salımı engellendi.
24.5 milyon ağacın temizlediği havaya eşdeğer karbondioksit salımı önlendi.
Son Güncelleme: 03.07.2017 14:40
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol