Çinliler, DDC Makina'ya göz kırptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Temmuz 2024 Cuma 10:24
Çinliler, DDC Makina'ya göz kırptı

Çinli teknoloji devi Liuzhou Zode Machinery SCI-Tech , Türkiye'nin yerli ve milli markası DDC Makina ile partner olmak için teknoloji teklifinde bulundu.

FUARDA GÖRDÜLER ÇİN'DEN GELDİLER

26-28 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) düzenlenen ilk uluslararası Paper Eurasia fuarı'na katılan DDC Makina'yı yakından inceleyen Çinli Liuzhou Zode Machinery SCI-Tech , Türkiye'ye gelerek DDC Makina'yı ziyaret etti. Kağıt ambalaj ve paketleme sektöründe dünya pazarında söz sahibi olan Çinli firma, Kocaeli İMES OSB'de ihracat ağırlıklı üretim yapan DDC Makina yetkilileriyle görüşerek iş birliği teklifinde bulundular.

MAKİNA DDC'DEN PAZAR ÇİN'DEN

Türkiye'de kağıt havlu türü ürünleri imal eden fabrikaların üretim makinelerini üreten DDC Makina'nın Non Stop Tuvalet Kağıdı Üretim Hattı'na ilgi duyan Çinliler, DDC'ye Çin'de yatırım yapmaları yönünde çağrıda bulundular.

DDC Makina Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk'le masaya oturan Çinli iş insanları , ''Siz imalat makinasında başarılısınız, bizde de yeterli pazar ve teknoloji var. Ortaklık yapabiliriz. Böylece büyük bir iş birliği doğar. Çin'de imalat yapabiliriz. '' şeklinde teklif sundular.

Linda Zhong başkanlığındaki Çinli firmanın DDC'ye gösterdiği yakınlığı değerlendiren DDC Grup ve DDC Makina Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, dünya pazarına açılmanın bir yolu olarak gördüğü teklife sıcak baktıklarını söyledi.

TÜRKİYE'NİN BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ

Muhammet Öztürk, ''Fabrikamızda misafir ettiğimiz Çinli sanayicilerin teklifi gösteriyor ki, fuara katılmış olmakla önemli bir hamle yaptık. 20 ülkeden 138 katılımcı, İFM'de DDC Makina'yı daha yakından tanıdı. Şimdi ülkemiz adına bunun meyvelerini toplamaya başlıyoruz. '' dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

Tamamen teknik ekibimizin tasarım ve üretimi olan non stop tuvalet kağıdı Üretim makinamız, 6.400 Km'lik İpek Yolu'nda yeni bir ihracat yolu açılmasına vesile olacak. Bu teklif, DDC Grup'la birlikte, Türkiye'nin dünya pazarında geldiği 'sanayi' başarısını gösteriyor. Bugüne kadar Çin ve İtalyanlar pazar hakimiyetini ellerinde tutuyorlardı.

Şimdi Türk markası DDC Makina faktörü var ve dünya bunu görmeye başladı. Asya ile Avrupa arasında ticari bir yol olan Çin, Hindistan, Pakistan, İran, Irak, Suriye, Mısır, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Afganistan, Kazakistan, Doğu Türkistan, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Rusya, Ukrayna ile birlikte Türkiye'yi kapsayan İpek Yolu'nda DDC Makina ülkemize döviz girdisi sağlayacak ve dünya ticaret pazarında Türkiye'nin bayrağını dalgalandıracaktır.''

AR-GE EKİPLERİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Diğer yandan DDC Grup Başkan Yardımcısı Eyüp Şahin ile Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Akın Ertekin'in de hazır bulunduğu toplantı sonrası Başkan Öztürk , Çinlilerle partner olma olasılığının yüksek olduğunu, Ar-Ge ekiplerinin bu yönde çalışma başlattıklarını dile getirdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37