BURSA (İGFA) - Bursa'nın Yıldırım Belediyesi’nin paydaş olarak destek verdiği, orta öğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin yazılım ve bilişim alanında daha donanımlı bireyler olarak yetişmesini amaçlayan "Yaz-Yap Atölyesi” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin koordinatörlüğünde bölüm öğrencilerinden oluşan yedi kişilik eğitim ekibi kuruldu. Projeye başvuranlar arasından; ortaokul seviyesi için her biri 12-15 öğrenciden oluşan 3 sınıfa "Kodlamaya Giriş" eğitimi, lise düzeyi için ise her biri 15 öğrenciden oluşan 4 sınıfa "Python Programlama Dili" konularında altı hafta boyunca ücretsiz eğitim verildi. Projeyi başarıyla tamamlayarak katılım sertifikalarını alan lise öğrencileri, BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi’ni ziyaret ederek öğrendikleri bilgileri Bilgisayar Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında test etme imkânı buldu.
Bursa Teknik Üniversitesi’nde yürütülen mühendislik lisans eğitimlerinin yalnızca eğitim ve araştırma odaklı olmadığını aynı zamanda sosyal sorumluluk bilincinin de aşılandığını vurgulayan Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin; "Öğrencilerimizi ders ve uygulamalar sırasında oluşturdukları fikirleri sosyal sorumluluk projelerine dönüştürmeleri noktasında destekliyoruz. Öğrencilerimizin bu kapsamda yürüttüğü birçok uygulamaya teknik destek vererek, sosyal sorumluluk alanımızda yer alan paydaşlarımızın ve bölge halkımızın bu uygulamalardan faydalanmasına imkân sağlıyoruz. Yaz-Yap Atölyesi bu bilincin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Bu eğitimler ile teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda ‘teknoloji üreten’ bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Gönüllü öğrenci eğitmenlerimizin yönetiminde pandemi sürecinde ortaokul ve lise öğrencilerine programlama dili eğitimlerimizi 6 hafta boyunca çevrimiçi olarak verdik’’ ifadelerini kullandı.
KODLAMA İLE SOSYAL SORUMLULUK
BTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Alperen Orhan ve 3. sınıf öğrencisi Sefa Eren, projenin oldukça verimli geçtiğini ve Yaz-Yap Atölyesi’nin ortaöğretim öğrencilerine kodlamayı eğlenceli bir şekilde anlatma imkânı sağladığını belirtti. Alperen Orhan, sosyal sorumluluk bilinci ile başlattıkları projenin çok güzel sonuçlar verdiğini söyleyerek; "Proje kapsamında ortaokullar için temel kodlama eğitimi, liseler için python programlama dilini anlattık" diye konuştu.
Projeye Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nden katılan ve arkadaşlarıyla birlikte bilgisayar oyunları üreten bir şirket kurmayı hayal ettiklerini belirten 9. Sınıf öğrencisi İdris Emir Altan; "Yaz-Yap Atölyesi katıldığım ilk kodlama kursu olmasına rağmen çok kısa sürede çok önemli şeyler öğrendim. Hayallerimi güçlendirmiş oldu ve bu sayede bizi gelecek planlarımız konusunda cesaretlendirdi" dedi.
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol