Akgül: Çocuklarımız geleceğimizin teminatı gözümüzün nurudur

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Eylül 2024 Pazartesi 21:59
Akgül: Çocuklarımız geleceğimizin teminatı gözümüzün nurudur

Hürriyetçi Eğitim Sen Gebze İlçe Başkanı Hasan Akgül 2024 - 2025 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Akgül yaptığı yazılı açıklamada şunlara söyledi:

2024 2025 eğitim öğretim yılında öğretmen velilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sağlık, huzur, mutluluk içerisinde güzel bir yıl diliyorum.

Sevgili veliler, çok kıymetli gençler özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmiş olduğu bu devirde başarılı olmak için, sosyal medya ve teknolojinin gereksiz kısımlarından vazgeçmek gerekir. Gençlerimizi içkiden, kumardan daha fazla etkileyen, beyinlere bilinçaltında her türlü sapkınlığı yerleştiren sosyal medya, özellikle gençlerimiz üzerinde oyun oynamaktadır. Geldiğimiz sürece baktığımız zaman son zamanlarda gençlerimizin başarısı düşmüş ve eğitimde kalite düşmüştür.

Sevgili veliler tabii ki herkes geleceğimizin teminatı olan gençleri başarılı başarılı görmek ister, fakat çocuklarımızın her istediğini yapmak onların başarısını artırmaz.

Özellikle çocuklarımızın okul dışında ne yaptığını, okul çevresinde nelerle uğraştığını mutlaka kontrol edelim, eğitim aslında evde başlar.

Çocuklarımızı okula gönderirken devlet malına zarar vermemeği, arkadaşlarıyla iyi geçinmeği, öğretmenlerine saygısızlık etmemeği öğretmeliyiz.

Çocuklarımızı ders çalışırken, okula giderken mutlaka takip edelim, dikkat edelim, araştıralım, soralım. Çocuklarımızla arkadaş gibi sohbet edelim, sıkıntılarını dertlerini dinleyelim. Eğer biz anne baba olarak dinlemezsek, çocuklarımızı yanlış yönlere göndermeye mutlaka bir dinleyen çıkacaktır. Art niyetli insanlar her dönemde çıkmıştır. Çocuklarımızı kaybetmemek için mutlaka onlarla ilgilenelim, onların dertleriyle dertlenelim.

Çocuklarımızın okulda davranışlarını takip edelim ve mutlaka okul idaresiyle irtibata geçelim, rehber öğretmenleri ile konuşalım. Çocuğumuzu ne kadar tanırsak o kadar yardımcı oluruz

Bu duygularla yeni öğretim yılının hepimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37