Dijital Sağlık Derneği (DİSADER), dijital dönüşümün sağlık sektörüne etkilerini, ulusal ve küresel gündemdeki yerini ve sağlık sektöründe dijital dönüşümün geleceğini ele almak amacıyla 18 Aralık 2024 Çarşamba günü İstanbul Modern Müzesi’nde Dijital Sağlık Buluşmasını düzenledi. Etkinlikte, Türkiye’nin dijital sağlık alanındaki mevcut potansiyeli ve global arenada rekabetçi düzeye gelebilmesi için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

Dijital Sağlık Derneği (DİSADER), Türkiye’de dijital sağlık ekosisteminin gelişimini desteklemek amacıyla 18 Aralık 2024 tarihinde önemli bir etkinliğe imza attı. İstanbul Modern Müzesi’nde düzenlenen ve kamu, akademi ve özel sektörden temsilcilerin yer aldığı buluşmanın ana başlıkları, dijital dönüşümün sağlık sektörüne olan etkileri ve geleceğin sağlık teknolojileri oldu.

Buluşmaya katılan Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yaptığı konuşmada dijitalleşmenin, sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir ve sürdürülebilir olmasının anahtarı olduğunu belirterek, “Türkiye’nin sağlıkta dijitalleşme yolculuğu, vatandaşlarımızın dijital platformlara olan güveni sayesinde hızla ilerliyor. Dijital çözümlerle hem sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşıyor hem de kaynaklarımız daha etkin kullanılıyor” dedi.

BÜYÜK FIRSATLAR VAR

Türkiye’nin dijital sağlık ekosistemini global ölçekte rekabetçi bir konuma taşıma vizyonuyla kurulan DİSADER’i, dijital sağlık alanındaki paydaşları ile ilk kez bir araya getirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten DİSADER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emin Fadıllıoğlu da, “Türkiye, dijital sağlık altyapısı ile OECD ülkeleri arasında öncü bir konumda yer alıyor. Bununla birlikte, bu güçlü altyapıyı tam anlamıyla değerlendirebilmek için stratejik planlama ve ekosistem altyapısını geliştirme alanında büyük fırsatlarımız var.

Türkiye’de e-Nabız gibi başarılı projelerimizle attığımız önemli adımların yanında, dijital sağlık yatırımlarında daha fazla ilerleme kaydetmek için kamu ve özel sektör arasındaki iş birliklerinin güçlendirilmesi çok önemli olacak. Dijital sağlık ekosistemi, bu iş birlikleri sayesinde global düzeyde rekabetçi bir noktaya taşınabilir” diye Konuştu.

Konunun bilimsel önemine dikkat çeken İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç ise, “Enformasyon bilimi, insanlığın sağlık alanındaki en büyük devrimlerinden birini gerçekleştiriyor ve teknolojiyi insan hayatının kalitesini artırmak için kullanmamızı sağlıyor. Bu dönüşüm, sadece tedavi süreçlerini değil, sağlıkta koruyucu ve önleyici hizmetlerin de önemini artırıyor” ifadelerini kullandı.

Sahte içkiye dikkat! Sahte içki tüketimi körlüğe ve ölüme neden oluyor Sahte içkiye dikkat! Sahte içki tüketimi körlüğe ve ölüme neden oluyor