Bundan yıllar yıllar önce, Taksim’de faaliyet gösteren GÖKDİL Yabancı Dil Kursu sahibine (kurucusuna) bir mektup gelir. O zamanlar internet yok, e-mail yok, iletişim genelde mektupla. Elle yazılmış olan mektupta şunlar yazılmaktaydı.

“Değerli Yönetici, ben lise 1’e giden, maddi durumu yeterli olmayan ama okumaya öğrenmeye hevesli olan bir çocuğum. İngilizcenin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyor ve gelecekte çalışma hayatımı ne derece etkileyeceğini görüyorum. Bu nedenle kursunuza kayıt olmak istiyorum ama maalesef ödeyecek maddi imkanım yok. Bu konuda bana destek verebilirseniz çok memnun ve minnettar olurum.”

Kursun sahibi hemen talimatı verir ve o öğrenciye mektup yazılır; “Göndermiş olduğunuz mektubu aldık ve sizi kursumuza davet ediyoruz. Herhangi bir ücret ödemeden burslu olarak kayıt yapabileceğiz. GÖKDİL Yabancı Dil Kursu”

Mektubu heyecanla okuyan çocuk havalara uçar. Şansını denemiş, umutsuz olarak gönderdiği mektuba kısa sürede cevap gelmiş ve burslu olarak eğitim alacağı söylenmişti. Hemen heyecanla durumu ailesine haber vermiş ve kayıt olmak için kursa gitmiş. Gerçekten de çok güzel karşılanmış ve çocuğun kaydı dedikleri gibi burslu olarak ücretsiz şekilde yapılmıştır. Çocuk yaklaşık 1 sene o kursa devam etmiş ve İngilizcesinin temellerini o kurs sayesinde atmıştı.

Aradan yıllar geçmiş, o çocuk büyümüş, yıllarca çalışıp emekli olduktan sonra bir dil kursu sahibi olmuştu. Ancak; yaklaşık 35-40 sene önceki bu olay aklından hiç çıkmamıştı. Bir kişinin attığı bu tohum, yıllar sonra ağaca dönüşerek, başka fidanlar için benzer şekilde tohumlar vermeye başlamıştı.

Yıllar önce o tohumu atan kişi muhtemelen şu an yaşamıyordur ama çocukları bilsin ki babalarının hayata olan etkisi hâlâ devam ediyor. Allah rahmet eylesin.

Dr. Mustafa Sedefoğlu
Gebze AmericanLIFE Dil Kursu
Yönetim Kurulu Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37