Kocaeli'de otizmli çocuklara umut oluyor

YAŞAM

Kocaeli'de otizm spektrum bozukluğu tanılı bireylere ve ailelerine bütüncül hizmet sunmak amacıyla eğitim, sağlık ve spor alanlarında çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, otizmli çocuklara umut oluyor. KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, otizme sahip bireylerin hayatlarını daha fazla kolaylaştıran ve yaşama adapte olmalarını sağlayan projelerle otizmli çocuklara umut oluyor.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizme dair toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırmasını hedefleyen Büyükşehir, sağlık destek hizmetleri kapsamında hayata geçirdiği ‘Probiyotik Ürün Geliştirme, Üretme ve Beslenme Danışmanlığı Projesi’ ile tüm Türkiye’ye örnek oldu.

Proje kapsamında Kocaeli’de ikamet eden ‘Otizm Spektrum Bozukluğu’ tanısı bulunan bireylere probiyotik ürünler ücretsiz olarak verilerek, onlara uygun beslenme alışkanlığı sağlanması amaçlanıyor. Bu doğrultuda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile probiyotik ürünler için ARGE çalışmaları devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personeli tarafından yürütülen saha çalışması ile otizm tanısı bulunan bireyler tespit ediliyor. Çalışma dahilinde otizm tanısı bulunan bireylerin aileleri ile yüzü yüze görüşen uzman personeller,  detaylı bilgi alarak kişiye özgü formlar oluşturuyor.

Oluşturulan formların Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenleri tarafından değerlendirilmesinden sonra, probiyotik ürünlerin ücretsiz bir şekilde otizm tanılı bin bireye ulaştırılması hedefleniyor.

Probiyotik ürün projesine başvurular Büyükşehir’in 153 numaralı Çağrı Merkezi’nden yapılıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.