2024-10-24 09:23:59

Gündemin peşinden koşmak

Yüksel Ercan

yukselercan41@hotmail.com 24 Ekim 2024, 09:23

Son derece ilginç bir süreçten geçiyoruz.

Nerede ise saat başı değişen gündemin peşinden koşmak ve yetişmek artık nerede ise imkansız gibi.

Daha günler önce Diyarbakır’da öldürülen ve aradan epey bir zaman geçmesine rağmen henüz çözülemeyen Narin cinayetini konuşuyorduk.

Bir sabah kalktık MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli TBMM’de DEM milletvekillerinin ellerini sıkarken gördük.

Acaba bu durum önümüzdeki günlerde nasıl bir sürece evrilecek diye düşünürken MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli bu kez partisinin grup toplantısında PKK terör örgütünün sonlanması için adresin bölücübaşı Abdullah Öcalan olduğunu söyledi.

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin herkesi şaşkına çeviren bu açıklaması sonrası İYİ Parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinin grup toplantısında kürsüden ip attı.

Dervişoğlu’nun ipi atmasından kısa bir zaman sonra MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin “İpi bana gönderin” çağrısı ile kürsüden atılan ip MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’ye gönderildi, Bahçeli’de İYİ parti logolu bir çanta ile gönderilen ipi makam odasındaki bir askıya astı.

Günü bu baş döndürücü bir hızla devam eden bu gündem ile bitireceğimizi düşünmüştük ancak yanılmışız.

Akşam saatlerinde 3 teröristin Ankara TUSAŞ’ta başlattıkları terör eylemini görünce şaşkınlığımız bir kat daha artmış oldu.

Biz bu yazıyı yazmaya başladığımızda TUSAŞ’taki terör eylemi devam ediyordu.

Önce İç işleri bakanı Ali Yerlikaya, sonrada Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ve yaralı sayılarını açıkladılar.

Terör eylemi ile ilgili olarak yayın yasağı konulduğundan ne olup bittiği ile ilgili bir sonuç öğrenemedik.

Terör eylemi devam ederken var olan tüm sosyal medya uygulamalarına da muhtemelen bir kısıtlama getirilmiş olmalı ki hiç kimse sosyal medya hesaplarını uzunca bir süre kullanamadı

Birden bire birbiri ardına baş döndürücü bir hızla değişen gündemi anlayabilmek anlayabildikten sonrada yorumlamayabilmek adeta imkansız bir hale geldi.

Türkiye’nin son dönemlerde siyaseten nasıl bir savrulma içerisine girdiğini anlayabilmek için kafa yorarken bir anda TUSAŞ’ta meydana gelen terör eylemi moralimizi iyiden iyiye bozmuş durumda.

Terör eylemi sırasında şehit düşen vatandaşlarımız için pek çok etkinliğin iptal edildiği çok sayıdaki parti genel başkanının da başlattıkları yurt gezilerine ara verip Ankara’ya döndükleri haberini aldık.

Bir anda gündemi alabildiğince değiştiren TUSAŞ’taki terör eyleminin sonuçlarının bize nasıl yansıyacağını da önümüzdeki günlerde anlamış olacağız.

Allah milletimizin yardımcısı olsun.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.