Toplumsal risk farkındalığını artırmayı amaçlayan Allianz Teknik çocuklarla buluşuyor

GÜNDEM

Allianz Türkiye’nin 10 yaş üstü çocuklarda risk farkındalığını artırmayı amaçlayan “Allianz Teknik Çocuklarla Buluşuyor” projesi, bu yıl kapsamını genişleterek daha fazla çocuğa ulaştı.

Allianz Türkiye’nin 10 yaş üstü çocuklarda risk farkındalığını artırmayı amaçlayan “Allianz Teknik Çocuklarla Buluşuyor” projesi, bu yıl kapsamını genişleterek daha fazla çocuğa ulaştı.

Ülkenin dört bir yanında ilköğretim çağındaki çocukları nitelikli eğitim desteğiyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle Kocaeli, Sakarya, Siirt, Tekirdağ ve Zonguldak’taki çocuklar, oyunlaştırma yöntemiyle depreme karşı bilinçlendiren çevrimiçi atölyelere katıldı.

Türkiye’deki en önemli risklerin başında gelen deprem ve yangına yönelik bireysel, kurumsal ve toplumsal risk farkındalığını artırma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Allianz Teknik, bu kapsamda çocuklarla bir araya gelerek, eğlenirken öğrenmelerini desteklemeye devam ediyor. Allianz Türkiye’nin, 10 yaş üstü çocuklarda deprem ve risk farkındalığını artırmak amacıyla, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğinde geçtiğimiz yıl başlattığı “Allianz Teknik Çocuklarla Buluşuyor” projesi, bu yıl kapsamını genişleterek daha fazla çocuğa ulaştı.

ÇOCUKLAR OYUNLAŞTIRMA YÖNTEMİYLE EĞLENİRKEN ÖĞRENİYOR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında gerçekleştirilen proje ile Kocaeli, Sakarya, Siirt, Tekirdağ ve Zonguldak’taki çocuklar, 18-22 Nisan tarihlerinde düzenlenen çevrimiçi atölyelere katıldı. Aynı zamanda Allianz Türkiye çalışanlarının, acentelerinin, Yuvam ve BES 18 Yaş Altı müşterilerinin çocuklarının da katılma imkanı bulduğu atölyelerde; çocukları oyunlaştırma yöntemiyle depreme karşı bilinçlendiren eğitimler verildi. Çocuklar simülatör deneyimleme ile deprem sırasında neler yapmaları gerektiğini öğrenirken; evlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğine, eşyaları sabitlemenin önemine, binaların deprem sırasında nasıl davrandığına ve binaların deprem yönetmeliğine uygun olarak tasarlanmasının önemine dair bilgilendirildi.

GÜRKAN: ÇOCUKLARIN BİLİNÇLENMESİ, GELECEKTE DE
DEPREME HAZIRLIKLI BİR TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ

Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ilk üç risk arasında yer alan doğal afetler konusunda çocukların erken yaşta bilinçlenmesinin önemine dikkat çeken Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, “Deprem gibi doğal afetler konusunda atılabilecek en önemli adım, risk meydana gelmeden önlem almaktır. Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesi, gelecekte de depreme hazırlıklı bir Türkiye için büyük önem taşıyor.

2019 yılında faaliyete geçirdiğimiz, Türkiye’nin ilk akredite deprem ve yangın test ve eğitim merkezi olan Allianz Teknik ile hem bireysel hem de kurumsal farkındalığı desteklemek üzere test, eğitim ve danışmanlık faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) iş birliğiyle başlattığımız “Allianz Teknik Çocuklarla Buluşuyor” projemiz ile depremden etkilenebilecek bölgelerde yaşayan 10 yaş üstü çocuklara depremden korunmak için yapılması gerekenleri aktarmış, İstanbul, İzmir, Erzincan ve Van şehirlerine ulaşmıştık.

Bu yıl da Kocaeli, Sakarya, Siirt, Tekirdağ ve Zonguldak şehirlerinde yaşayan çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Küçük yaşlarda edinilen bilgilerin çocuklarımızın farkındalığının artması için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımızın da büyük bir katılım ve ilgi gösterdiği atölye çalışmalarımızı geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

20'NİN ÜZERİNDE KURUM VE KURULUŞTAN YAKLAŞIK BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Türkiye'nin ilk akredite deprem ve yangın test ve eğitim merkezi olan Allianz Teknik'te endüstriye yönelik yürütülen deprem ve yangın testlerinin yanı sıra sertifikasyon ve eğitim programları hayata geçirilirken, profesyonel risk danışmanlık hizmeti de veriliyor.

Meslek kuruluşları ve üniversitelerle birlikte hareket ederek kamuya ve özel sektöre nitelikli teknisyen ve mühendisler yetiştirilmesine de katkıda bulunuluyor. Allianz Teknik'te bugüne kadar 20'nin üzerinde kurumdan bine yakın kişiye uygulamalı eğitimler verildi. Gelecek nesillerde farkındalık yaratılması için de 'Allianz Teknik Çocuklarla Buluşuyor' projesi hayata geçirildi. Eğitimlere katılamayanlar için ise https://www.allianzteknik.com.tr/tr/sanal-tur adresinde sanal tur oluşturuldu.

ALLİANZ SENİNLE, İYİLİĞİN YANINDA

Toplumsal risk farkındalığının artırılmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi ile Allianz’ın, 2008 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığı yatırımları 1 milyar avroyu aşıyor.

Sorumlu bir kurumsal vatandaş olarak toplumsal yatırımlarda da sektöre liderlik eden Allianz Türkiye, iyi bir çevre için, toplumun iyiliği için, daha iyi bir kurum olmak için organizasyon olarak kendini dönüştürürken, finansal bir kuruluş olarak da tüm paydaşlarıyla paylaşılabilir değer yaratmayı ve içinde bulunduğu ekosistemin dönüşümüne katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye’deki yatırıma açık olmayan şirketler arasında ilk ve tek entegre raporun sahibi olan Allianz Türkiye, 5 sürdürülebilir kalkınma amacını destekliyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacısı olan Allianz Türkiye, Sanat@Allianz, Allianz Motto Hareket ve Allianz Motto Müzik gibi insanı odağa alan ve gelecek nesilleri cesaretlendiren programlara ağırlık veriyor. Toplumun yaşam kalitesini artıran sosyal bir marka olma vizyonuyla, müşterilerinin sağlıklarını, yıllar boyunca oluşturdukları varlıklarını korumak, hayatlarının tüm evrelerinde onların yanında olmak misyonuyla çalışmalarına devam ediyor.

Allianz hakkında

Dünyanın en güçlü sigorta ve finans topluluklarından olan Allianz, 70’ten fazla ülkede 155 bini aşkın çalışanıyla 126 milyonun üzerinde müşterisine hizmet veriyor. Yönetimi altındaki yaklaşık 2 trilyon avroyla dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketleri arasında yer alan Allianz Grubu, Türkiye’de Allianz Trade, Allianz Partners ve Allianz Türkiye ile faaliyet gösteriyor. Allianz Türkiye’nin çatısı altında, elementer sigortalarda Allianz Sigorta, bireysel emeklilik ve hayat sigortalarında ise Allianz Yaşam ve Emeklilik ile Allianz Hayat ve Emeklilik şirketleri bulunuyor.

Konsolide verilere göre 2021 yılını 18,1 milyar Türk lirası prim ve katkı payı üretimiyle tamamlayan Allianz Türkiye, sektöre müşteri deneyimi, çeviklik, dijitalizasyon, çalışan bağlılığı, sürdürülebilirlik ve inovasyon alanlarında liderlik ediyor. Allianz Türkiye; 2.400 çalışanı, 12 bölge müdürlüğü, 4.000 acentesi, 1.500 banka şube kanalı ve 7.200 anlaşmalı kurumuyla 81 ilde 6,2 milyon müşterisinin ihtiyaç duyduğu her an onlara “Allianz Seninle” diyebilmek amacıyla çalışıyor. Türkiye’deki faaliyetlerinin kökleri 99 yıla dayanan Allianz Türkiye’nin genel merkezi ‘Allianz Tower’ İstanbul’da, operasyon merkezi ‘Allianz Kampüs’ İzmir’de bulunuyor. Toplumsal risk farkındalığının artırılmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi ile Allianz’ın, 2008 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığı yatırımları 1 milyar avroyu aşıyor.

www.alianz.com.tr

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde, 22 ilde 8 Eğitim Parkı, 29 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği ile toplam 55 etkinlik noktasında çocuklara eğitim desteği vermeye devam ediyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.