Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi için düğmeye basıldı

GÜNDEM

Mardin Artuklu Üniversitesi, medeniyetin ve sanatın kadim şehri olan Mardin’in Midyat İlçesinde ‘GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının yapımı için düğmeye bastı. Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)Temel atma törenine; Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, MAÜ Rektörü


Mardin Artuklu Üniversitesi, medeniyetin ve sanatın kadim şehri olan Mardin’in Midyat İlçesinde ‘GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının yapımı için düğmeye bastı.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Temel atma törenine;  Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin bina yapımını üstlenen Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe protokolü, MAÜ yönetimi  ve Midyat halkı katıldı.

En anlamlı, en paha biçilmez yatırımın  eğitime yapılan yatırımlar olduğunu vurgulayarak konuşmalarına başlayan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, “Devlet, özel sektör ve STK’lar, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da işbirliğini en üst düzeyde tutmalı; eğitim alt yapısının ve kalitesinin yükseltilmesi noktasında işbirliğine gitmelidir. Bu meyanda Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliğimizin katkılarıyla yapılacak sanat ve tasarım fakültesi binamızın büyük anlam taşıdığına inanıyorum” dedi.

Yaklaşık on bin yıllık sanatın izlerini taşıyan Midyat’ın özel bir yerleşim yeri olduğunu ve bu sanat kalitesinin sürdürülebilirliğini sağlayarak gelecek nesillere aktarılması noktasında üniversitenin  büyük bir  rol üstlendiğini belirten  MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “ Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü ile önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlamayı planlıyoruz. Ardından kurulacak Geleneksel Türk sanatları, Moda ve Tekstil Tasarımı ile İç Mimarlık ve Peyzaj Tasarımı bölümleri ile kadromuzu genişleteceğiz” dedi.

GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi için özel bir proje hazırladıklarını ve binanın Mardin mimarisine uyumlu olacak şekilde Midyat Taşı ile döşeneceğini belirten Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Mahsum Altunkaya, inşasını üstlendikleri Fakültenin 4 kattan oluştuğunu, Bodrum katta 138 kişilik amfi, 3 sergi alanı, mescit, kafeterya ve açık sergi alanı bulunacağını;  Zemin katta 2 adet temel tasarım atölyesi, 2 adet bilgisayar laboratuvarı, birer adet de iç mimarlık, moda tekstil, geleneksel sanat ve kuyumculuk atölyeleri  ile 10 adet sınıf  ve yönetime ait 20 adet odanın yer alacağı bilgisini vererek, Fakültenin yöresel ve kültürel el sanatlarının gelişimine büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını belirtti.


Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.