GTO’nun Ekim ayı konuğu Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk oldu

GÜNDEM

GTO’nun Ekim ayı meclis toplantısının konuğu Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk oldu.

Gebze Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımıyla gerçekleşti.

Aylık faaliyetler ve yapılan çalışmalara değinilen toplantıda Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş; “Ülkemizin de, sanayileşmesini hızla tamamlayarak ve üretim teknolojisinde ivedilikle değişiklik yaparak emek-yoğun üretim tarzından, bilgi-yoğun üretim şekli olan ileri teknolojiye geçmesi için hızlı adımlar atması gerekmektedir.

Elbette bu işler için başta bilgi olmak üzere finansmana da ihtiyaç vardır. İnsan gücümüzü de dikkate alarak ülkemizin inovasyon ekosistemine kalıcı toplumsal fayda sağlamak, ülkemizin Ar-Ge ve inovasyon kapasitesini arttırmak, firmalarımızın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına erişmek, sanayimizde katma değeri yüksek ürünler üretmek, girişimcilik ruhunu bir plan program dahilinde yürütmek, üniversite-sanayi iş birliği sayesinde mümkün olacaktır.

Gebze Ticaret Odası olarak biz de ülkemizin önemli iki üniversitesi olan Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin yer aldığı ve her açıdan ülkemizin iktisadi hayatının merkezinde bulunan bir bölgede, 25 bini aşkın üyelerimizin ticaretlerinin, üretimlerinin gelişimine katkı sunacağını düşündüğümüz girişim ve iş birliği faaliyetlerine çalışma arkadaşlarımızla birlikte yetkilerimiz dahilinde destek verme gayretindeyiz.

Bu konunun en etkili ve yetkili makamında bulunan çok kıymetli hocamız sayın Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımı ile gerçekleşen bu meclis toplantımız hedefimizin gerçekleşmesi için büyük bir katkı sunacaktır” dedi.

Aslantaş’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk üniversite sanayi iş birliği ile ilgili bir sunum yaparak meclis ve meslek komite üyelerini bilgilendirdi. Toplantı günün anısına hediye takdimi ile son buldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.