Darıca’da ata sporu cirit gösterisi yapıldı

GÜNDEM

Orta Asya ve Anadolu’da yüzyıllardır Türk kültüründe önemli bir yer edinen savaş oyunu atlı cirit, Darıca’da şölen havasında düzenlendi. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören atlı cirit şöleni büyük bir çekişmeye sahne olurken müsabakalar sonunda kazanan dostluk oldu.

Darıca Belediyesi, ata sporumuz olan Cirit Sporunu tanıtmak ve yaşatmak amacıyla Geleneksel Cirit Şöleni düzenledi. Kazım Karabekir Mahalles’inde bulunan Hacı İsmail Çopur Aile Sağlığı Merkezi arkasında bulunan sahada düzenlenen Cirit Şöleni oldukça coşkulu gerçekleşti. Şölene binlerce vatandaş katılırken, etkinlik heyecanlı ve renkli anlara sahne oldu.

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Genç yaşlı, kadın erkek 7’den 70’e binlerce vatandaşın katıldığı ve yoğun ilgi gördüğü Cirit Şöleni, Darıcalılara unutulmaz anlar yaşattı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Cirit Şöleni’ne siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Şölen havasında geçen Cirit Şöleni’nde Çayırova Anadolu Atlı Spor Kulübü ve Çayırova Hünkar 1453 Spor Kulübü sporcularının nefes kesen dostluk mücadelesi renkli görüntüler oluşturdu. Alanı dolduran vatandaşlar mücadeleyi ilgiyle takip etti. Müsabakaların sonunda Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık takımlara kupalarını takdim etti.

BIYIK: CİRİT SPORUNU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cirit sporunu yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Orta Asya’dan Anadolu’ya göçle gelen cirit Anadolu topraklarında atlı spor kulüpleriyle varlığını devam ettirmeye çalışıyor. Şanlı geçmişimizden günümüze uzanan ve geleneksel yaşamımızın en önemli öğelerinden biri olan cirit bugün Darıca’da yiğitler otağında yeniden yaşatılıyor. Ata sporumuz olan ciriti genç kuşaklara aktarmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.