Alışan, TEGV ile beraber eğitim için ‘Atma Bağışla’ dedi

GÜNDEM

Alışan Lojistik, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, TEGV’in “Atma Bağışla Projesi’ne destek sunma kararı aldı. Söz konusu projede, 1700’den fazla Alışan çalışanının ve ailesinin kullanmadığı elektronik cihazları geri dönüşüme bağışlaması ve buradan elde edilecek gelir ile çocukların nitelikli eğitimine katkı sağlaması hedefleniyor.

Yayınladığı sürdürülebilirlik raporu ile beraber çevre konularındaki projelerine hız veren ve eğitime desteği de sürdüren Alışan Lojistik son olarak, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) “Atma Bağışla Projesi” ne tüm çalışanları ve aileleri ile beraber destek olma kararı aldı.

Alışan, e-atık olarak nitelendirilen ve kullanım ömrünü tamamlayarak çalışmayan ya da kullanıcısı tarafından artık kullanılmak istenmeyen bilgisayarlar, televizyonlar, cep telefonları, faks makineleri, yazıcılar, CD çalarlar gibi elektronik eşyaların geri dönüşüme bağışlanması ile elde edilecek gelirden daha fazla çocuğun nitelikli eğitimle buluşmasına destek sunacak.

Konuyla ilgili açıklama yağan Alışan Lojistik CEO’su Damla Alışan, “Uzun süredir TEGV ile farklı ortak çalışmalara imza atıyoruz. Son olarak dahil olduğumuz “Atma Bağışla” projesi bir yandan karbon ayak izimizi azaltmamız için diğer yandan da “Alışan Mutluluk Taşıyor” adıyla yola çıktığımız eğitim çalışmalarımızın bir uzantısı olması açısından çok önemli.

Biliyorsunuz, zehirli olan kobalt, baryum, cıva gibi 1000’den fazla zararlı madde içeren elektronik atıklar, düzgün bir şekilde yok edilip kontrol altına alınmadığında insan sağlığına ve çevreye ciddi zararlar veriyor. Elma kabuğu gibi organik atık olan atıklar doğada kolayca çözünebilirken, elektronik atıklar doğada aynı kolaylıkla çözünemiyorlar ve uzun yıllar çözünmeden doğada kalıyorlar.

Dolayısıyla elektronik atıklara, sıradan çöp muamelesi yapmamak gerekiyor. İşte bu noktada biz de tüm Alışan Ailesi olarak, elektronik atıkların uygunsuz şekilde imha edilmesinin çevreye geri dönüşü mümkün olmayan zararlar verebileceğinden yola çıkarak, bu atıkların doğru yöntemlerle toplanıp geri dönüştürülmesini TEGV ile beraber sağlama kararı aldık.

Projenin bir diğer ucunda da çocuklara nitelikli eğitim desteği sunmak bizi mutlu eden en önemli nokta oldu. Gelecek nesillere her manada daha yaşanabilir dünya bırakmak hepimizin hedefi olmalı” dedi.

Damla Alışan ayrıca, yayınladıkları sürdürülebilirlik raporunda da vurguladıkları gibi, 2030 yılına kadar benzer projelere ağırlık vererek karbon salınımlarını %50 azaltmayı hedeflediklerinin de altını çizdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.