Türk Eğitim Vakfı (TEV) 2024-2025 akademik yılı yüksek lisans ve doktora burs başvuruları başladı

EĞİTİM

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2024-2025 akademik yılı için yüksek lisans ve doktora burs başvurularını almaya başladı. Başvurular 18 Ekim Cuma günü saat 23:59’a kadar www.tev.org.tr web sayfası üzerinden kabul edilecek.

Eğitimde fırsat eşitliğini odağına alarak binlerce gencin geleceğine umut olan Türk Eğitim Vakfı (TEV); 2024-2025 akademik yılı kapsamında sunduğu burs destekleri ile çok başarılı yüksek lisans ve doktora öğrencilerini, akademik hedeflerine ulaşmaları ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaları için desteklemeye devam ediyor.

TEV’in 2024-2025 akademik dönemi için aldığı yeni kararlar ışığında başarı bursları kapsamındaki yüksek lisans öğrencilerine aylık burs miktarının 6.750 TL, doktora öğrencilerine ise 9.000 TL olmasına karar verildi. Başvurular 23 Eylül- 18 Ekim 2024 tarihleri arasında TEV’in internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Başka bir kurumdan burs ya da araştırma desteği alıyor olmak TEV yüksek lisans ve doktora bursuna başvuruda engel oluşturmuyor.

AKADEMİK KARİYER YOLUNDA ÖNEMLİ BİR DESTEK: YÜKSEK LİSANS BURSU

Devlet üniversitelerinin tezli yüksek lisans programlarında öğrenim gören başarılı öğrencilere sunulan TEV Yüksek Lisans Bursu, akademik başarıya ek olarak, kazandıkları programın olduğu üniversitenin URAP sıralamasına, adayların geleceğe yönelik vizyonuna ve eğitim aldıkları alanın yanı sıra topluma nasıl katkı sağlamayı hedeflediklerine odaklanıyor. 6.750 TL tutarındaki bu burs, gençlerin eğitimde daha ileriye gitmeleri için önemli bir kaynak oluşturuyor.

BİLİME VE ARAŞTIRMAYA GİDEN YOLDA DOKTORA BURSU

TEV’in doktora bursları, seçtikleri akademik alanda derinleşmek ve araştırma yapmak isteyen öğrenciler için ideal bir fırsat sunuyor. Bu burs sayesinde, ders aşamasındaki doktora öğrencileri, araştırmalarına daha fazla odaklanarak bilim dünyasına katkıda bulunabilecekler. Aylık 9.000 TL tutarındaki bu destek, genç akademisyen adaylarının bilimsel projelerini daha rahat yürütebilmelerine imkân sağlıyor.

TEV, başarı bursları kapsamında anabilim dalı ayrımı yapmaksızın, her alandan başvuruları kabul ediyor.

TEV yüksek lisans ve doktora bursları, Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay boyunca ve karşılıksız olarak veriliyor. Vakıf, burs alan başarılı öğrencilere, başarılarını sürdürmeleri ve kendilerinden sonra gelecek TEV’li gençlere mentörlük ve gönüllü faaliyetler yoluyla destek vermeleri yönünde teşvikte bulunuyor.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve öğrencilerin başarılı bir geleceğe adım atmalarını desteklemek için faaliyetlerini sürdüren Türk Eğitim Vakfı (TEV) hakkında detaylı bilgiye www.tev.org.tr web sitesinden ulaşılabilir.

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Eğitim ile güçlendirilmiş, yenilik ve değişime öncülük edecek nesillerin yetişmesine katkı sağlama vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde, merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu.

Kurulduğu günden bugüne başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilerin yanında olan TEV, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da eğitim alanında fırsat eşitliğini temel alarak, başarılı ve maddi imkânları sınırlı bireylerin nitelikli eğitime erişimini sağlamak ve kendi potansiyellerini keşfetmelerine olanak tanıyarak bulundukları çevreyi güçlendirmek misyonuyla çalışmalarına devam etmektedir.

TEV, kuruluşundan günümüze, yurt içinde 280 bini aşkın burs imkânı ve 2 binden fazla öğrenciye yurt dışı burs imkânı sağlayarak gençleri desteklemektedir. Eğitime katkılarını 33 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurtları açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletmiştir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.