Sanayiye gri yakalı güç geliyor

EĞİTİM

Başkent Üniversitesi Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu (AOSB MYO) ile sanayi paydaşları arasında gerçekleştirilen işbirliği protokolü, Türkiye sanayisine gri yakalı personel yetiştirilmesinde yeni bir dönemi başlatıyor.

PROF. DR. HABERAL: İSTİHDAMDA ANAHTAR KAVRAM NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜDÜR

Başkent Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen törene, üniversitenin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal katılarak üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti. Mehmet Haberal bu modelin ülke ekonomisine sağlayacağı katkıları vurgulayarak, “İstihdamda anahtar kavram nitelikli insan gücüdür” dedi.

Törende yaptığı konuşmada Haberal, "Üniversiteler yalnızca bilimsel üretim yapan kurumlar değil, aynı zamanda ülkemizin sanayi ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikli insan gücünü yetiştiren yerlerdir. 3+1 eğitim modeli, öğrencilerimizin hem teorik hem de pratik bilgiye hakim olmasını sağlayarak, onları sanayinin ihtiyaç duyduğu gri yakalı personel olarak yetiştirecek,” ifadelerini kullandı. Haberal, bu işbirliğinin tüm sanayi paydaşlarına önemli faydalar sağlayacağını belirtti.

DR. ÖĞR. ÜYESİ ÇOLAK: SANAYİMİZİN GELECEĞİ İÇİN KRİTİK ÖNEMDE

Törenin moderatörlüğünü üstlenen AOSB MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Çolak ise, üniversite ve sanayi arasındaki bu tür işbirliklerinin öğrencilerin kariyerine sunduğu avantajlara dikkat çekti.

Çolak, “Gri yakalı dediğimiz, hem teknik bilgiye sahip hem de sahada deneyim kazanan personel yetiştirmek, sanayimizin geleceği için kritik önemde. 3+1 modeli sayesinde öğrencilerimiz, üç dönem teorik eğitim aldıktan sonra, son dönemlerini iş yerlerinde uygulamalı olarak geçirerek iş dünyasına hazır hale geliyorlar,” şeklinde konuştu.

Çolak, işbirliği protokolü ile öğrencilere sanayi deneyimi kazandırmanın yanı sıra, sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirterek şöyle devam etti :

Uygulama becerisine sahip nitelikli insan yetiştirmek için iş dünyasıyla ortak hareket ediyoruz. Öğrencileri iş dünyası ile birlikte uygulamalı eğitimle sanayiye gri yakalı güç vereceğiz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.