MESS'ten daha fazla öğrenciye daha fazla burs

EĞİTİM

MESS'ten daha fazla öğrenciye daha fazla burs



Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 2017-2018 öğretim yılında daha çok öğrenciye daha yüksek tutarda burs verecek. Sendikaya üye işyerlerinde çalışanların meslek liselerinde okuyan çocuklarını kapsayacak şekilde genişletilen burstan 4 binden fazla öğrencinin faydalanması öngörülüyor.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), üye işyeri çalışanlarının meslek liselerinde eğitim alan çocuklarına verdiği karşılıksız bursun koşullarında daha fazla öğrenciyi kapsayacak şekilde değişikliğe gitti. Türkiye İçin Mesleki Eğitime Tam Destek (METAD) Projesi kapsamında verilen bursun tutarı da artırıldı. 

2015-2016 eğitim-öğretim yılında başlatılan burs, alanında Türkiye’nin en büyük burs programı oldu. Proje, MESS üyesi işyerlerinde çalışanların meslek lisesinde okuyan çocuklarını kapsıyor. Yeni eğitim yılında meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler, bölüm kısıtı olmaksızın burs kapsamına alındı. Böylelikle MESS eğitim bursundan faydalanan öğrenci sayısının 4 bini geçmesi bekleniyor.

Her eğitim yılının Eylül-Haziran ayları arasındaki 10 ay boyunca sağlanan karşılıksız burs miktarı da yükseltildi. Buna göre;  2017-2018 eğitim-öğretim yılında meslek liselerinin 10, 11 ve 12. sınıflarında metal sektörüne yönelik bölümlerde eğitim gören öğrencilere sağlanan burs miktarı yıllık 2200 TL’ye çıkarıldı. Meslek liselerinin 9. sınıflarında okuyan öğrenciler ile metal dışı alanlarını seçen 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine ise yıllık 1100 TL burs sağlanacak. Başvurular en geç 10 Kasım 2017 tarihine kadar www.metad.com.tr adresinden yapılabiliyor. 

METAD PROJESİ HAKKINDA
Türkiye İçin Mesleki Eğitime Tam Destek (METAD) Projesi, metal sektörüne nitelikli işgücü sağlamak, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırarak ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemek amacıyla 2016 yılında, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) ve MESS Eğitim Vakfı (MEV) işbirliğinde başlatıldı.  

Projeye bu yıl Türkiye İş Kurumu da katılarak öğrencilerin meslek seçiminde rehberlik hizmeti verme işlevini üstlendi. Proje, Okul-İşletme İşbirlikleri modelini esas alıyor. 

Okul ve İşletmeler arasında işbirliği protokolü imzalanarak okullarda öğretmen eğitimi, yönetici eğitimi, öğrenci eğitimi, öğrencilere iş meslek danışmanlığı, ortak proje geliştirme, okullardaki kapasiteyi geliştirme ve mentörlük gibi çalışmalar yapılıyor. 

Geride bıraktığımız eğitim yılında, 9 ilde 18 işletme ile 21 okul arasında işbirliği Protokolü imzalandı. 16 okulda 5000’e yakın 9. sınıf öğrencisine alan seçme konusunda rehberlik sunumları işletmelerin de katılımıyla düzenlendi. 2043 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi burs imkânlarından yararlandı.

MESS HAKKINDA
Türkiye’nin metal işkolunda faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının temsilcisi ve ilk işveren sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 1959 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Çalışma yaşamına ve endüstri ilişkilerine yön veren MESS’in temel amacı; üyelerinin ve üye işyerlerinde çalışanların ortak yararları doğrultusunda iş barışını ve huzurunu sürekli kılmak ve yaygınlaştırmak, ülkemiz ekonomisinin ve sanayisinin kalkınmasına katkıda bulunmak, güven ve diyaloga dayalı hizmet üretmektir.

Otomotiv ana sanayi, otomotiv yan sanayi, demir-çelik-döküm, beyaz eşya ve diğer metal sektörlerinde faaliyet gösteren lider şirketlerin üye olduğu MESS, 210 üyesinin 185 bine yakın çalışanının doğrudan istihdam edildiği işyerlerini kapsayan toplu iş sözleşmelerini akdetmektedir. MESS üyesi şirketler; Türkiye ihracatının yüzde 27’sini, imalat sanayinde toplam cironun yüzde 24’ünü, metal sanayi sektörü istihdamının yüzde 12’sini gerçekleştirerek ülkemizin rekabet gücüne katkıda bulunmaktadır. 

MESS çalışmaları, projeleri ve yayınları hakkında detaylı bilgilere www.mess.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.