Bursa Teknik Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı

EĞİTİM

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) 2020 - 2021 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleşen mezuniyet töreni açılış programı BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, dereceye giren mezunlar ve aileleri


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) 2020 - 2021 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleşen mezuniyet töreni açılış programı BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, dereceye giren mezunlar ve aileleri ile BTÜ idari ve akademik personeli katılımlarıyla gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - Program açılışında konuşan ve bu yıl 6’ıncı mezunlarını veriyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “ Bir üniversitenin iyi bir eğitim sunması için yüz yıllık olması gerekmez. Önemli olan eğitim modelini güncel sisteme adapte edebiliyor olması ve öğrenci akademisyen ilişkilerinin kaliteli boyuta getirilmesidir. Mevcut bilginin sağlıklı bir şekilde öğrenciye aktarımının yanı sıra yeni bir bilgi ekosistemini hayata geçirmiş olmak bizi farklı kılan en önemli tarafımız” diye konuştu.

Üniversitemizle Gurur Duyuyoruz

Bursa Teknik Üniversitesi olarak üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsediklerini ve sanayi ile ortak çok sayıda proje gerçekleştirdiklerinin altını çizen Rektör Karademir, “Geçtiğimiz yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca başlatılan TÜBİTAK-2244 Sanayi Doktora Programında 23 proje ile Türkiye birincisi olduk. Yine AR-GE’ye en çok bütçe ayıran ikinci üniversiteyiz. İyi bir ekip bilinci ve takım çalışmasıyla başarı kaçınılmazdır. Akademisyenlerimize ve öğrencilerimize güvendik ve başardık.” ifadelerini kullandı.

Üniversite – sanayi işbirliğinin daha da geliştirilmesi için üniversite ekosisteminde yer alan başarılı akademisyenlerin sanayiye daha çok entegre olması gerektiğini de vurgulayan Rektör Karademir, ülkemizde başarılı akademisyenlerin üniversite sınırları içerisinde kalmayıp proje ve çalışmalarıyla firmalarda daha fazla yer almasının firmaların ve dolayısıyla ülke ekonomisinin gelişimine daha çok katkı sağlayabileceklerini aktardı.

AR-GE’ye en çok yatırım yapan ikinci üniversiteyiz

Türkiye’nin toplam AR-Ge harcamasının %3 civarında olduğunu, Bursa Teknik Üniversitesi olarak laboratuvarlara %18.45 lik oranla AR-GE yatırımı yaptıklarını ve bu oranı artırmak istediklerini aktaran Rektör Karademir, “Hedefimiz gelen öğrenci sayımızı değil yüksek lisans ve doktora öğrenci sayılarımızı artırmak. Araştırma odaklı tematik üniversite misyonuyla çıktığımız bu yolda daha fazla araştıran ve bilgi üreten bir üniversite olarak büyümeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sektörel Eğitim Programı ile üniversiteye özgü bir modeli uyguluyor olmanın öğrencilerin mezuniyet sonrası için ciddi avantajlar sağlayacağına değinen Rektör Karademir, “Sektörel Eğitim Programı kapsamında öğrencilerimiz öğrenci iken işletmede mesleği yerinde görme ve uygulama şansı yakalarken mezun olmadan sektöre yönelik tecrübe de edinmiş oluyor. Dolayısıyla hem laboratuvarlarımız hem de firmalarda alınan uygulamalı eğitimler öğrencilerimize büyük artılar sağlayacaktır.” dedi.

 Asıl Eğitim Şimdi Başlıyor

Mezuniyetle eğitim sürecinin bitmediğini belirten Rektör Karademir, mezunların her zaman kendilerini geliştirmeye ve öğrenmeye devam etmeleri gerektiğini ve bu süreçte tüm akademik kadrosuyla Bursa Teknik Üniversitesi ailesi olarak her zaman öğrenci ve mezunlarının yanında olacaklarını ifade etti.

Dereceye giren öğrencilere plaket takdimi ve kütük çakma ile devam eden tören kep atma ile sona erdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.