TÜBİTAK'ın İHA yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Yarışma GTÜ kampüsünde yapıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ekim 2016 Pazar 22:54
TÜBİTAK'ın İHA yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi
TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl ilk kez Gebze Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen 1. Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışları son bulurken, dereceye giren takımlar ödüllendirildi verildi.

1. Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışları Gebze Teknik Üniversitesi kampusunda yapıldı. Pazartesi, salı günü yapılan deneme uçuşlarının ardından çarşamba gününden itibaren yarışlara geçildi. Sabit kanatlılar ve döner kanatlılar olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmalara Almanya, İngiltere, Polonya, Azerbaycan, Bangladeş, Estonya, Katar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Romanya gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye'den olmak üzere lise ve üniversitelerden 102 takım katıldı. 

Takımlar, yük dahil en fazla 4 kilogramlık araçlarla yarıştı. Dün yarışmalar tamamlanırken bugün düzenlenen törenle dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Ödül törenine TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Erol Arcaklıoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve TÜBİTAK yöneticileri katıldı. 

Sabit kanatlılar kategorisinde İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Rota Takımı birinci, Polonya Hava Kuvvetleri Akademisi Takımı ikinci, Bilkent Üniversitesi'nden Team Bilkent ise üçüncü oldu. 

Döner kanatlılar kategorisinde ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Team Mini Quad birinci, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Team Tophane ikinci, Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesi'nden Kıbrıs Eagles Takımı ise üçüncü oldu.

Gebze Teknik Üniversitesi olarak ilki düzenlenen yarışmaya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'İstikbal Göklerdedir' sözünü kendisine düstur edinen ve 'Bütün ümidim gençliktedir' sözünden kuvvet alan ülkemizin pırıl pırıl gençleri sayesinde geleceğimize güvenle bakabiliyoruz. Ülkesini seven ve bir adım daha ileriye gidebilmesi için çabalayan gençlerimiz eğitim, araştırma ve sosyal sorumluluk alanlarında çok ciddi çalışmalar yapmakta ve Ülkemizin geleceğine daha umutla bakmamıza neden olmaktadırlar" dedi.

Prof.Dr. Görgün, gençlerin muhatap alınmaya, kendilerini anlatmaya, başkalarını anlamaya ve böylelikle yaşadıkları hayata anlam vermeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Bizim en önemli sorumluluğumuz onlara bu ortamı sağlamak, yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve destek olmaktır" diye konuştu. 




Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 17.10.2016 00:39
Anahtar Kelimeler:
MigrosLondraEBRD
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37