Canbey: Dijital medya ile rekabet yerine uyum sağlamalıyız

Canbey: Dijital medya ile rekabet yerine uyum sağlamalıyız

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Ekim 2017 Perşembe 16:11
Canbey: Dijital medya ile rekabet yerine uyum sağlamalıyız

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, dijital medyanın her geçen gün hızlı bir gelişim gösterdiğini belirterek, "Yazılı basın dijital medya ile rekabet etmek yerine uyum sağlamaya çalışmalı" diye konuştu.

Basın İlan Kurumu tarafından Bayramoğlu tesislerinde düzenlenen 'Yerel basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi' konulu eğitim seminerine Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyesi Okan Çalışkan, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Levent Altun ve Kocaeli’deki yerel gazetelerin temsilcileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan  Mustafa Canbey, "Basın sektöründe değişim ve gelişim şart yoksa sektörde ayakta kalmak zor. Biz Basın İlan Kurumu olarak bu değişime ayak uydurmaya çalışıyoruz siz yerel basın da ayak uydurmanız lazım" diye konuştu.

DİJİTAL MEDYANIN GELİŞİMİ

Dijital medyanın yazılı basını ciddi bir şekilde etkilediğine dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Canbey, "20 yıl önce 3 milyon GSM abonesi varken bugün 76 milyonun üzerinde. Yine aynı şekilde 20 yıl önce 230 bin internet abonesi varken, bugün bu rakam 66 milyon civarında. Dijital medya okuyucusu her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Bazı kesimler dijital medya ile mücadele etmekten bahsediyor. Oysa rekabet yerine uyum sağlamak daha doğru" şeklinde konuştu.
İnternet gazeteciliğinin önümüzdeki dönemde daha fazla önem kazanacağına ve medya planlarında yer alacağına dikkat çeken Canbey, mevcut eksiklik ve sorunların ise yapılan çalıştaylarla giderileceğini de sözlerine ekledi.

SEMİNER 2 GÜN SÜRECEK

Basın İlan kurumu tarafından düzenlenen eğitim semineri 2 gün devam edecek. Yardımcı Doçent Doktor Seyfi Kılıç’ın eğitmen olarak katılacağı 'Yerel yazılı basında internet haberciliğinin iyileştirilmesi projesi' konulu seminerde, şu konuları ele alınacak:

-İnternet gazeteciliği, tarihçesi ve geleneksel gazetecilikle karşılaştırılması, 
-İnternet gazeteciliğinde haber toplama ve yazma, İnternet gazeteciliğinde röportaj, basın fotoğrafçılığı, sayfa tasarımı, siteye haber ve görsel malzeme ekleme, paylaşma, arşivleme, ilişkili haberlere link verme, internet gazeteciliğinde etik sorunlar, hukuki sorunlar, internet gazeteciliğinin geleceği.

 
Son Güncelleme: 26.10.2017 16:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37