Bakan Işık duyurdu... Motoru da yerli olacak

Bakan Işık duyurdu... Motoru da yerli olacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Haziran 2017 Perşembe 13:30
Bakan Işık duyurdu... Motoru da yerli olacak



MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, milli muharip uçağının motorunun yerli olacağını açıkladı. Bakan Işık, başlatılan TF-X projesinde, uçağın en kritik parçalarından olan motor kısmının da Türk mühendislerince üretilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Savunma Bakanı Işık, bakanlığına bağlı olan Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Müsteşarlık çalışanlarıyla iftarını açan Işık, 35 milyar doları geçen proje stoğuyla Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Türkiye'de en çok proje üreten kurumların başında geldiğini ifade etti.

Bakan Işık, ayrıca yürütülen kararlı ve yoğun çalışmalar sonucunda, Türkiye'nin savunma sanayiinde çok önemli bir noktaya geldiğinin altını çizdi. Savunma sanayiinde kritik teknolojilere daha fazla yoğunlaşılacağını belirten Bakan Işık, "Milli Muharip uçağımızı yapacağız, motorunun da yerli olması için gayretimizi sürdüreceğiz, kolay olmadığını biliyoruz ama ekip çalışmasıyla başaramayacağımız bir şeyin olmadığını da biliyoruz" diye konuştu. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 08.06.2017 13:31
Anahtar Kelimeler:
AksuvitalPropolisZerdeçal
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37