Sporcu gençlerin aşkları engel tanımadı

Sporcu gençlerin aşkları engel tanımadı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Ağustos 2017 Pazartesi 14:52
 Sporcu gençlerin aşkları engel tanımadı

 
KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, görme engelli atlet 26 yaşındaki Buse Aras ile görme engelli judocu 29 yaşındaki Lokman Artan evlenmeye karar verirken, genç kız ailesinin bunu onaylamıyacaklarını düşündü. Kaçan iki genç, ailelerinin de onay vermesi üzerine evlilik için hazırlıklarına başladı.

Körfez İlçesi'nde oturan Ankara Yenimahalle Belediyesi Atletizm Takımı'nda yer alan Buse Aras ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki judo takımının sporcusu Lokman Artan'ın arkadaşlıkları aşka dönüştü. İki genç evlenmeye karar verdi. Buse Aras ailesinin evliliklerine karşı gelebileceğini düşündü. Bunun üzerine iki genç evlenebilmek için plan yaptı. 

Buse Aras, Ankara'da bulunan arkadaşlarını ziyarete giderken, Lokman Artan ise 4 arkadaşı ile birlikte Körfez'den Ankara'ya gitti. Buse Aras ile Lokman Artan arkadaşlarının yardımı ile kaçarken, aileleri haberdar olunca devreye girdi. Ailelerin razı olması üzerine Buse Aras ile Lokman Artan, Körfez'e döndü. Genç kızının ailesi şikayetini geri çekerken, Buse Aras ile Lokman Artan, Körfez'de Tütünçiftlik Polis Merkezi'ne giderek işlemleri halletti. Buse Aras ile Lokman Artan evlilik için hazırlıklara başlarken, Kurban Bayramı'nın ardından düğünleri yapılacak.

Lokman Artan mutlu oldukların belirterek, "İlk sosyal medyada tanıştık. Daha sonra antrenman sahalarında buluştuk. Evlenmek için ailenden isteyeyim dedim, 'İstersen vermezler. Bu sefer beni görme şansın da olmaz' dedi. Birlikte kaçtık" dedi. Buse Aras ise "Aileme, 'Gideceğimi söyleseydim bırakmayacaktınız, bana başka çare bırakmadınız' dedim. Ailelerimizle barıştık. Mutluyum" diye konuştu. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 14.08.2017 14:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37