Dilovası'na olimpik havuz müjdesi!

Dilovası'na olimpik havuz müjdesi!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
31 Ocak 2018 Çarşamba 12:11
 Dilovası'na olimpik havuz müjdesi!


Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, seçim beyannamesinde yer alan kapalı yüzme havuzuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yarı olimpik yüzme havuzunun temelinin önümüzdeki aylarda atılacağının müjdesini verdi.

TEMELİ YAKINDA ATILIYOR

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın seçim beyannamesinde yer alan ilçeye kapalı yüzme havuzu sözü hayata geçiyor. Mimar Sinan Mahallesi Kapalı Spor salonunun alt tarafına yapılacak olan Olimpik Yüzme Havuzu Çayırova'ya yapılan olimpik yüzme havuzunun birebir aynısı olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yakında ihaleye çıkacak olan olimpik havuzun temeli ise mart, nisan aylarında atılması bekleniyor.

SEÇİM VAADİ GERÇEK OLUYOR

Yapılacak olan Olimpik Yüzme havuzu hakkında açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Seçim beyannamemizde yer alan kapalı yüzme havuzumuz yarı olimpik yüzme havuzu şeklinde olacak ve yakında ihalesi yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleşecek olan yarı olimpik yüzme havuzu ile ilçemizdeki çocuklarımız, gençlerimiz ve yüzmek isteyen her vatandaşımızın hizmetine sunulacak.

BİNLERCE ÖĞRENCİ VE VATANDAŞ YÜZME YAPABİLECEK

İlçemizde kış aylarında sadece hafta sonları olmak üzere ortalama 150 öğrenci, yaz ayında ise yaklaşık 500 öğrenci taşıma sistemi ile Gebze'de bulunan havuzlara gidip gelmek zorunda kalıyor. Taşıma sistemi ile ve kısıtlı saatler nedeniyle yüzme sporundan tam anlamıyla faydalanamayan çocuklarımız ilçemize yapılacak olan olimpik yüzme havuzu ile bu sıkıntıları yaşamadan yüzme sporundan çok daha iyi şekilde faydalanacaklar. İlçemize yapılacak olimpik havuzla yüzme sporuna ilginin daha da artacağını yaklaşık aylık 2 bin çocuğumuzun bu spordan faydalanacağını düşünüyorum. Ayrıca sadece çocuklarımız değil tüm vatandaşlarımız yüzme sporu yapabilecek.

STANDARTLARA UYGUN

Dilovası ve Kocaeli'de yüzme sporunun gelişmesi ve yüzme sporu aktivitelerinin yapılabilmesi için inşa edilecek yüzme havuzu pek çok sporcunu yetişmesine katkı sağlayacak ve uluslararası müsabakalara, ulusal yarışmalara uygun şekilde uluslararası standartlara uygun şekilde inşa edilecek.

MODERN TESİS

Yeni sporcuların yetişeceği geometrik hatlarıyla da dikkat çeken modern yarı olimpik havuzu Çayırova'da yapımı bitme aşamasına gelen havuz ile birebir aynısı olacak. Binada 12,5X 25 metre ebadında Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yer alıyor. Tesiste ayrıca 6X9 metre ebadında bir de çocuk havuzu bulunuyor. Tesiste antrenör, can güvenlik, sağlık, personel odaları ve soyunma odaları, kafeterya, 100 kişilik seyirci oturma alanı, fitness salonu, plates ve aerobik salonu bulunacak."dedi.

İLÇE SPOR MÜDÜRLÜĞÜNE DEVREDİLECEK

Başkan Toltar ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun, yapım işi tamamlandıktan sonra Spor İl Müdürlüğüne bila bedel ile devredileceğini ve havuzu İlçe Spor Müdürlüğünün çalıştıracağını belirtti. 


Son Güncelleme: 31.01.2018 12:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37