VM MEDICAL PARK Kocaeli Hastanesi 1-7 Nisan Kanser Haftası'na dikkat çekti

VM MEDICAL PARK Kocaeli Hastanesi 1-7 Nisan Kanser Haftası'na dikkat çekti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Nisan 2018 Çarşamba 15:05
 VM MEDICAL PARK Kocaeli Hastanesi 1-7 Nisan Kanser Haftası'na dikkat çekti


Kanser 21.yüzyılın en önemli sağlık sorunudur. Görülme sıklığı birçok ülkede kalp hastalıklarını yakalamış hatta geçmiş durumdadır. Kanser, sıkı kontrol mekanizmaları ile yönetilen vücudumuzdaki ahenkli halin günün birinde bazı organ veya doku hücrelerinin kontrolden çıkıp düzensizliğe yönelerek bozulmasıyla oluşan hastalığın adıdır. 

Günümüzde kanser, bugün her üç kişiden birinin ömrü boyunca yakalanabileceği yaygın bir hastalık haline gelmiştir. Kansere yakalan hasta sayısı tüm dünyada giderek artmaktadır. Araştırmalara göre 2020 yılında dünyadaki kanser hastalarına 20 milyon kişinin daha ekleneceği öngörülmektedir. Tüm bu olumsuz tablo karşısında aslından Kanser, önlenebilir ve erken teşhisle tedavi de edilebilir bir hastalıktır.

Erken tanının önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için her yıl 1-7 Nisan Kanser haftasında çeşitli organizasyonlar ve etkinler yapılmaktadır. VM Medical Park Kocaeli Hastanesi de Kanser ve erken tanının önemine dikkat çekmek için hastane girişinde stand kurarak bilgilendirmelerde bulundu.
 
1-7 Nisan Kanser haftasında hastanenin Kemoterapi bölümünde tedavi gören misafirler de unutulmadı. Müzik ruhun gıdasıdır sözünden de yola çıkarak misafir ve yakınlarına da güzel bir sürpriz hazırlandı. Canlı müzik yapıldı. Kendi hekimlerini ve hastane çalışanlarını karşılarında gören misafirler önce şaşırdılar ardından şarkılara eşlik ettiler.  

Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Doğan Koca, İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Levent Elgün, Biyokimya Uzmanı Uzm.  Dr. Özcan Avcı, Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Durmuş Güngör, Onkoloji Sorumlu Hemşiresi Bilge Güçlü, Laboratuvar Teknisyeni Tuğba Nur Aydın, Kurumsal Pazarlama Uzmanı Fatma Acar, Misafir Hizmetleri Görevlisi Bircan Kaba, Acil Hemşiresi Kaan Kuran, Misafir Hizmetleri Görevlisi Büşra Öztürk ve Yardımcı Sağlık Personeli Havva Pehlivan hasta ve hasta yakınlarına keyifli anlar yaşattılar.

VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Genel Müdürü Yrd.Doç. Dr. A. Erdal İbanoğlu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

2,5 sene önce sağlıkta değer katan hizmet sloganıyla yola çıktığımız hastanemizde Kocaeli ve çevre illere hizmet vermekteyiz. Tüm hastalarımız gibi onkoloji hastalarımızın tedavi süreci yanı sıra ruh sağlıkları da bizler için çok önemli. İçeride yatan hastalarımız kadar dışarıda kalanları bilgilendirmek farkındalık yaratmak bizlerin sorumluluğunda. 

Bunun için 1-7 Nisan Kanser Haftasında hem hastane içerisinde hem hastane dışında ulaşabildiğimiz kadar kişiye ulaşmak ve erken tanının önemini anlatmak istiyoruz. Hastane ana girişinde bilgilendirme standımız 7 Nisan’a kadar açık kalacak. Nisan ayı boyunda çeşitli firmalarda çalışanlarla buluşarak hekimlerimiz bilgilendirmelerde bulunmaya devam edecek.

 
Son Güncelleme: 04.04.2018 15:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37