Türk Omurga Derneği, VM Medical Park Kocaeli Hastanesi'nde buluştu

Türk Omurga Derneği, VM Medical Park Kocaeli Hastanesi'nde buluştu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Mart 2018 Cuma 11:17
 Türk Omurga Derneği, VM Medical Park Kocaeli Hastanesi'nde buluştu


MLP Care bünyesinde Kocaeli'de 2,5 senedir hizmet vermeye devam eden VM Medical Park Kocaeli Hastanesi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hekimleri hastanede ağırladı.

Türk Omurga Derneği hekimleri tarafından düzenli olarak organize edilen toplantının üçüncüsüne ev sahipliğini VM Medical Park Kocaeli Hastanesi yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen hekimler omurga cerrahisi hakkında güncel gelişmeleri paylaştılar. Türk Omurga Derneği toplantılarının ilkini Edirne’de ikincisini Mersin’de gerçekleştirmişti. 

VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Tıbbi Direktörü Doç. Dr. Soner Şahin’in ev sahipliği yaptığı toplantı İstiklal Marşı ile başladı. Toplantının moderatörlüğü Doç. Dr. Soner Şahin ve  Doç. Dr. Bilgehan Tosun yaptı.

Toplantının ilk sunumu KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tuğba Moralı Güler tarafından yapıldı. Dr. Moralı Güler Omurganın Embriyolojik Gelişimi ve Embriyolojik Bozukluklar konusuna değindi. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Zühtü Özbek Konjenital Omurga Deformitelerine Eşlik eden sorunlara değindi. 

Başkent Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Türk Omurga Derneği yönetim kurulu üyesi Prof.Dr. Metin Özalay Konjenital Omurga Deformitelerinin Doğal Seyri ve Prognoz konusunda detaylı bir sunum yaptı.
  
Kocaeli Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emre Karadeniz ise Konjenital Omurga Deformitelerinde Konservatif Yaklaşımın Yerini anlattı. Vakalardan örnekler veren Dr. Karadeniz katılımcıların sorularını da yanıtladı. 
Toplantının bir sonraki sunumu Doç. Dr. Soner Şahin tarafından yapıldı. Dr. Şahin Konjenital Spinal Deformitelerde Cerrahi Zamanlanın önemine değindi. 

Kocaeli Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç.Dr. Bilgehan Tosun Konjenital Omurga Deformiteleri'nin Düzeltilmesinde Cerrahi Yöntemleri anlattı.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof.Dr. Mustafa UysaL ise Konjenital Kifozda Tedavi Stratejileri hakkında bilgiler verdi.

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Zafer Orkun Toktaş Çocukluk Çağı Spinal deformitelerinde cerrahi komplikasyonar konusu ile ilgili tecrübelerini paylaştı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Türk Omurga Derneği Yönetim kurulu üyesi Prof.Dr. Ömer Akçalı Konjenital Omurga Deformitelerinde Güncel Osteotomi Teknikleri ve klinik tecrübelerini paylaştı ve vaka örnekleri ile konuşmasını zenginleştirdi.

CANLI CERRAHİ
Sunumların ardından Prof. Dr. Ömer Akçalı, Doç. Dr. Soner Şahin, Doç. Dr. Bilgehan Tosun, Yrd. Doç. Dr. Emre Karadeniz ve Op.Dr. Saim Kale tarafından 3 yaşındaki Konjenital Skolyoz hastası ameliyata alındı. 

Aynı anda katılımcılar salondan yapılan cerrahi müdahaleyi canlı izleyerek merek ettikleri soruları sordular. Canlı cerrahi sunumunun salondaki moderatörlüğünü Prof. Dr. Metin Özalay yürüttü. Toplu bir aile fotoğrafı ve temenniler ile toplantı son buldu.

Daha önce bu deformitesine eşlik eden split kord malformasyonu nedeniyle bir dizi ameliyatlar geçiren; ancak deformiteye cerrahi uygulanamayan hastanın Egg Shell Osteotomi tekniği ile mükemmel bir korreksiyon sağlandı.
 
Bu yaş grubu için risk düzeyi yüksek ve daha önce cerrahi müdahale geçiren komplikasyon ihtimali fazla olan 3 yaşındaki hasta tecrübeli ekip tarafından başarıyla ameliyat edildi. Cerrahi sonrası yapılan nöroradyolojik incelemelerinde deformitenin başarıyla düzeldiği görüldü. 1 günlük yoğun bakım takibi sonrası servise ailesinin yanına çıktı. 1 hafta içerisinde taburcu edilecek. 


Son Güncelleme: 09.03.2018 11:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37