Medical Park Gebze miniklere el yıkamanın önemini anlattı

Medical Park Gebze miniklere el yıkamanın önemini anlattı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ekim 2017 Salı 21:13
 Medical Park Gebze miniklere el yıkamanın önemini anlattı


Birleşmiş
Milletler Çocuklara Yardım Fonu halk arasında bilinen adıyla UNİCEF, 15 Ekim tarihini 'Dünya El Yıkama Günü' olarak kabul etmiştir. Ülkemizde her yıl 15 Ekim’de temiz ellerin önemini vurgulamak için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bugünün amacı sabunla el yıkamanın yıl boyunca sürekli özendirilmesidir. 

Sağlık açısından doğru el yıkamayı bir alışkanlık haline dönüştürmeye katkıda bulunmak için Medical Park Gebze Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Nazan Alkan Baş el yıkamanın önemi anlatmak ve öğretmek için minikleri okullarında ziyaret etti.

Gebze'de hizmet veren Özel Minik Eller Kreş ve Gündüz Bakım Evi ve Özel Kentin Melekleri Anaokulu miniklerine; doğru el yıkama nasıl olmalı, mikropları kendimizden nasıl uzak tutarız uygulamalı olarak anlatıldı. Olası hastalıklardan korunmanın yollarını anlatan eğlenceli ve öğretici animasyonları izleyen minikler, el temizliğini anlatan şarkıya eşlik ederken hem eğlendi hem de öğrenmeye devam ettiler.

Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Nazan Alkan Baş okuldan ayrılmadan miniklerden bu öğrendiklerini unutmamalarını ve ailelerine de öğretmelerinin sözünü aldı.  


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 17.10.2017 21:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37