banner55

Mavi Ambulanslar'la 56 bin 338 kişi taşındı

Mavi Ambulanslar'la 56 bin 338 kişi taşındı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Aralık 2018 Cumartesi 13:31
 Mavi Ambulanslar'la 56 bin 338 kişi taşındı


Kocaeli'de
yatalak ve yürüyemeyen hastaların sağlık kuruluşlarına nakledilmesini sağlayan 'Mavi Ambulans'lardan 56 bin 338 kişi yararlandı.

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait 22 'Mavi Ambulans', bu yıl 56 bin 338 yatalak ve yürüyemeyen hastanın sağlık kuruluşlarına ulaşmasını sağladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, yatalak ve yürüyemeyecek haldeki hastaların sağlık kuruluşlarına nakledilmelerini sağlayan ambulans nakil hizmetinin, 2018 yılında da çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, bu kapsamda Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından sunulan ambulans nakil hizmetinin kentin önemli bir ihtiyacını karşıladığı ifade edildi.

Açıklamada, vatandaşların bu hizmetten yararlanmak için 153 Büyükşehir Çağrı Merkezini aramasının yeterli olduğu bildirildi. 

İl dışı hasta nakil hizmeti de verildi

Komuta merkezindeki hemşireler tarafından yönlendirilen "Mavi Ambulanslar'ın en kısa sürede adrese ulaştığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

2018 yılında yatalak ve yürüyemeyecek haldeki 56 bin 338 hastaya ambulans nakil hizmeti sunuldu. 22 mavi ambulansın hizmet verdiği çalışmada, hasta vatandaşların evlerinden alınıp sağlık kuruluşlarına, tedavileri bitince yine evlerine ulaştırılması sağlandı. 

Hasta vatandaşların ve yakınlarının büyük memnuniyetini kazanan örnek çalışma Kocaeli'nin genelinde yürütüldü. Öte yandan Kocaeli il sınırları içerisinde sunulan tüm hizmetler ücretsiz olup, il dışında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile belirtilen fiyat tarifesi uygulanıyor. 

Bu doğrultuda yine 2018 yılında il dışına yapılan hasta nakil hizmeti sayısı da bin 338. Ayrıca 2018 yılında spor müsabakalarında, şenliklerde, konser alanlarında, altyapı çalışmalarında, çeşitli tatbikatlarda, ramazan ayı boyunca iftar çadırında, Kocaeli Fuarında, yaz döneminde Kandıra sahillerinde bin 762 ek görev hizmeti verildi.​ 

Son Güncelleme: 29.12.2018 13:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37