Korkup aldırmadı, 30 santimetre taş oluşturdu

Korkup aldırmadı, 30 santimetre taş oluşturdu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ekim 2017 Çarşamba 21:47
  Korkup aldırmadı, 30 santimetre taş oluşturdu


DENİZLİ Devlet Hastanesi'ne şiddetli ağrı şikayetiyle başvuran 28 yaşındaki İlkay Atıcı'nın yapılan kontrolünde, böbreğinden mesanesine kadar 30 santimetre uzunluğunda taş bulunduğu belirlendi. Ameliyatla alınan taşın, Atıcı'nın 4 yıl önce böbreğiyle mesanesi arasına takılan ve daha sonra korkup, aldırmadığı 'katetel' adı verilen telin etrafında oluştuğu bildirildi.

Ev hanımı olan Atıcı, şiddetli ağrı nedeniyle geçen hafta Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Kliniği'ne başvurdu. Atıcı'ya yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra sorunun, 4 yıl önce yine taş oluşumunu nedeniyle idrar kanalından böbreğine ameliyatla takılan 'katatel'in neden olduğu ortaya çıktı. Daha sonra Atıcı'nın ameliyat korkusu nedeniyle kontrollerine gitmediği için 15 gün sonra çıkartılması gereken bu telle yaşamını sürdürdüğü anlaşıldı. Atıcı'nın 4 yıl içinde böbreği ve mesanesi arasında kalan telin, tamamen taşla kaplandığı belirlendi.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sıtkı Ün tarafından ameliyata alınan Atıcı'dan endoskopik ve açık yöntem birlikte kullanılarak, 30 santimetre uzunluğundaki taş tamamen çıkartıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ün, toplumda her 10 kişiden 1'inde taş görüldüğünü, taşın erkeklerde kadınlara oranla 3 kat daha fazla oluştuğunu ve en çok 30-50 yaşlarındaki kişilerde görüldüğünü söyledi. Ün, hastanın kendi ihmali sonucu taş oluştuğunu da belirterek, "Hastamız da kendi ihmali sonucu geçirdiği operasyon sonucunda telini çıkartmamış. Zamanla bu telin etrafında taşlaşma oluşmuş. Hastamızda aynı anda hem kapalı hem de açık cerrahi yöntemiyle 30 cm boyunca oluşan taşlarını çıkardık ve sağlığına kavuşturduk" diye konuştu. 

Ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan İlkay Atıcı, doktorlarına teşekkür ederek, "Şu an çok iyiyim. Buradan herkese sesleniyorum. Kontrollerinizi yaptırın ve sağlığınızı ihmal etmeyin" dedi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 11.10.2017 21:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37