Kömürcüler İhtisas OSB'ye cezai işlemler uygulanacak

Kömür tozu insanların sağlığına zarar veriyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Eylül 2016 Pazar 12:40
Kömürcüler İhtisas OSB'ye cezai işlemler uygulanacak
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, insan sağlığını tehdit eden kömür tozlarına karşı Kömürcüler İhtisas OSB'nin uyarılıp, denetlendiğini ve en ağır şekilde cezai işlemlerin uygulandığını söyledi.

Toltar şunları söyledi:


Son günlerde halkımızın yoğun talep ve şikayetleri üzere çevremizin sağlığını olumsuz yönde etkileyen, doğal sularımızın ve bitkilerimizin biyolojik dokusunu bozan, yoğun kömür tozu ve havadaki partikül oranının insan ve çevre sağlığına zarar verdiği, tahtibata sebep olduğu iddiaları sonucunda  yetkimiz dahilinde Kömürcüler İhtisas OSB ile ekiplerimiz tarafından yoğun çalışmalarımız başlamış olup ilgili sanayici kuruluşları uyarılmış, üretim sistemi denetlenmiş ve teknik sulama sistemlerinin kontrolü tarafımızca yapılıp yetkililere bildirilmiştir. 
KURUMLARLA ORTAK ÇALIŞMA
Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü'nce ilçemizde yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara karşı ortak olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz.
EN AĞIR CEZAİ İŞLEMLER
Çevre sağlığını korumak ve çevrenin kirlenmesini önlemek hem devletimizin hem de vatandaşlarmızın asli görevidir. Bu kapsamda halen devam eden çalışmalarımız sonucunda insanımıza ve çevreye zarar veren kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında, yetkili kurumlar tarafından cezai işlemlerin en ağır şekilde uygulandığını ve uygulanmaya devam edeceğini özellikle bildirmek isterim.
MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ
Yaşadığımız doğayı ve çevremizi kimsenin kirletmeye hakkının olmadığı, bu konuda vatandaşlarımızın, Dilovalı hemşerilerimin yanında olduğumuzu, çevremize ve sağlığımıza zarar veren hiçbir kişi ya da kuruma asla ve asla müsaade etmeyeceğimizi, müsama göstermeyeceğimizi ve konuda gerekli önleyici ve düzenleyici tedbirler alınması için, ne gerekiyorsa yapacağımızı ve halkımızın yanında olduğumuz hususunda karalılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.
GÖZLEM VE TAKİPLERİMİZ DEVAM EDECEK
Söz konusu İnsan ve çevre sağlığı olunca hiç kimsenin bu konuda siyasi malzeme çıkarmaması gerektiğini de özellikle belirtmek istiyorum.
Bizler, Valiliğimizle, Büyükşehir Belediyemizle, Kaymakamlığımızla, STK'larımızla, muhtarlarımızla insan ve çevre sağlığına zarar veren kişi, kurum ve kuruluşlarla mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.

Halk ve çevre sağlığı konusunda gözlem ve takiplerimiz devam edecektir. Söz konusu insan ve çevre sağlığıysa hiçbir kişi ve kurum vazgeçilmez değildir. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur. 



Son Güncelleme: 25.09.2016 23:34
Anahtar Kelimeler:
Lokman Hekim Hastaneleri
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37