Kış mucizesi narın faydaları

Kış mucizesi narın faydaları

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Şubat 2018 Pazartesi 11:04
Kış mucizesi narın faydaları


Medical Park Gebze Hastanesi Diyetisyeni Yağmur Küllü, soğuk kış aylarında bol bol nar tüketilmesi önerisinde bulundu.
Narın sağlık açısından faydalı bir meyve olduğunu söyleyen Diyetisyen Yağmur Küllü, "Bütün meyveler arasında içerdiği flavonoidler ve polifenollerle en kuvvetli antioksidan olması narı hastalıklara karşı çok önemli bir savaşçı haline getirmiştir. 1 bardak nar suyu kırmızı şarap, yeşil çay, yaban mersini ve kızılcıktan daha fazla antioksidan içerir" dedi.

OBETİZEYİ ÖNLEYİCİ ETKİSİ VAR!

Halk arasında cennet meyvesi olarak bilinen narın meyvesinden çekirdeğine hatta dışında yer alan kabuğuna kadar sağlığımıza birçok yönden faydası bulunmaktadır. Diyetisyen Küllü, "İçerisinde bulunan punisik asit, sadece nar çekirdeklerinde bulunan bir yağ asididir ve bir narda yaklaşık 2 gram punisik asit bulunur. Punisik asidin obeziteyi önleyici etkisi olabileceğini gösteren birçok çalışma mevcuttur" diye konuştu.

Aynı zamanda narın kansere karşı müthiş bir koruyucu olduğunu aktaran Diyetisyen Yağmur Küllü sözlerini şöyle sürdürdü:
Nar suyunun, göğüs, kolon kanserlerinde kanser hücrelerinin gelişimini önemli ölçüde engellediği ve hücre ölümünü arttırdığı kanıtlanmıştır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde damarlara zarar veren serbest radikalleri yok eder. 

Kolesterolü kanda taşıyarak damar çeperlerinde biriken düşük yoğunluklu lipoproteinlerin miktarını azaltır ve damarları genişleterek rahatlatan nitrik oksit seviyesini artırır böylece kalp krizi, felç ve emboli hastalığına neden olabilecek kan pulcuklarının toplanmasını engeller.

GÜNEŞ IŞIĞININ ZARARLI ETKİLERİNE KARŞI KORUYUCU!

Anti-aging ve anti inflamatuar (iltihaplanma karşıtı) özellikte olan nar, hücresel fonksiyonlarda gençleştirici etkiye sahiptir. Güneş ışığının zararlı etkilerine karşı koruyucu olup deride görülen kızarıklıklar ve hafif yanıklardan korunmada etkilidir. 

İçerdiği E vitamini sayesinde yaşlanma etkilerini geciktirir ve cildi serbest radikallere karşı koruyarak cilt dokusunun daha pırıltılı ve elastik görünmesini sağlar.


BİRÇOK HASTALIĞA KARŞI FAYDALI VE HASTALIKLARI GECİKTİRİCİ ETKİYE SAHİP

Birçok hastalık için faydasından ve hastalıklarda geciktirici etkisinden bahseden Diyetisyen Yağmur Küllü, "Hipertansiyon için çok faydalıdır. Yapılan bazı araştırmalar, düzenli nar suyu tüketen hastalarda 2 haftadan itibaren kan basıncı ve çarpıntıda %30 civarında azalma olduğunu ortaya koymuştur. Aynı zamanda depresyon ve osteoporozdan (kemik erimesi) korunma ve etkilerini azaltmada etkilidir.
 
Egzersiz sırasında yorulmayı geciktirir. Menopoz döneminde ise menopozda görülen sıkıntıların azalması için içerdiği bitkisel östrojen özelliğinden dolayı tüketilmesi yararlıdır. Ayrıca narın dişlerde plak oluşumuna neden olan bakteriler üzerinde etkisi insanlar üzerinde denenmiş ve bakteriler üzerinde ağız gargaraları kadar etkili olduğu görülmüştür. Diş sağlığı için de tüketilmesi gerektiğini öneririm" diyerek nar hakkında tavsiyelerde bulundu. 


Son Güncelleme: 12.02.2018 11:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37