İSU'dan çalışanlarına kanser taraması

İSU'dan çalışanlarına kanser taraması

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Eylül 2018 Çarşamba 13:39
İSU'dan çalışanlarına kanser taraması
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan, "Erken Teşhis Yolunda Taranmayan Kalmasın: Bizim İçin Değerlisiniz" temasıyla çağımızın  ölümcül hastalığı olan kanser konusunda personellerini bilgilendirerek sağlık taramasından geçiriyor. 

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki İl Sağlık Müdürlüğü, gezici tarama araçlarıyla kadın ve erkeklerde en fazla rastlanan kanser türleri üzerinde erken tanı yolunda inceleme başlattı. Bu kapsamda, İSU Genel Müdürlüğü de çalışanlarına sağlık taraması yaptırıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr.Fatma Aydın tarafından; İSU Genel Müdürlüğü Toplantı Salonunda tarama öncesi kadın ve erkeklere yönelik bilgilendirme eğitimi verildi. 
Kendisini ilgiyle dinleyen yönetici ve personele kanser hastalığı hakkında bir sunum yapan Dr. Aydın, sanayinin artmasıyla  birçok kimyasalın hayatımıza girdiğine yine yanlış beslenme gibi nedenlerden dolayı kanser vakalarının arttığına ve kansere yakalanma yaşının da aşağılara çekildiğine vurgu yaptı.

Kanserin erken teşhis ile tedavi edilebildiğini ve hayatta kalma oranının oldukça yüksek olduğunu belirten Dr.Fatma Aydın, "Kendinize bir iyilik yapın ve kurumlarımızın sizlere sağladığı kanser taramalarını değerlendirin. Erken teşhisin hayat kurtardığını unutmayın" dedi.

"Erken Teşhis Yolunda Taranmayan Kalmasın" konulu bilgilendirme toplantısına katılan İSU Genel Müdürlüğü personeli; kanser, kanser çeşitleri ve korunma yolları gibi merak ettikleri konular hakkında Dr. Fatma Aydın’a sorular yönelttiler. Katılımcıların sorularını yanıtlayan Dr. Aydın, sağlık taramalarını ihmal etmemeleri konusunda  personellere tekrar tekrar uyarılarda bulundu.

Bilgilendirme toplantısının ardından İSU Genel Müdürlüğü çalışanlarına kanser taraması yapıldı. İki gün süreyle bayan ve erkek personel ayrı ayrı olmak üzere kanser hastalığında erken tanıya yardımcı olan birtakım testler yapıldı. Taramaya katılan 35-65 yaş aralığındaki 49 personel kendilerine verilen barkod numarasıyla sonuçlarını KETEM’den öğrenebileceklerdir. 

Şehrin suyuna sağlık ve kalite katan İSU Genel Müdürlüğü, çalışanlarının sağlığına da son derece önem gösteriyor. Bu kapsamda eğitimler, toplantılar ve tarama testleri ile destek sağlıyor. 

Son Güncelleme: 26.09.2018 13:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37