banner55

Gebze'de 'Anne ve Bebek Sağlığı' semineri

Gebze'de 'Anne ve Bebek Sağlığı' semineri

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Eylül 2018 Perşembe 14:12
  Gebze'de 'Anne ve Bebek Sağlığı' semineri

KOCAELİ (AA) - Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Gebze ilçesindeki Aile Sağlık Merkezleri'nde çalışan görevliler için "Anne ve Bebek Sağlığı" semineri düzenlendi.

Gebze'de bir otelde düzenlenen seminerde, "Anne ölümlerini nasıl azaltılır?, Riskli gebelik nedir? Nasıl yönetilir?, Bebek izleme nasıl yapılır?" konuları hakkında bilgi verildi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, burada yaptığı konuşmada, anne ve bebek sağlığının birbirini etkileyen ve nüfusun büyük bir kısmını ilgilendirdiğini belirterek, anne ve bebek sağlının aynı zamanda ülkelerin gelişmişliğini ve genel sağlık durumunu da yansıttığını söyledi.

Bebeklerin sağlıklı olmasında ona ilk dokunan sağlık çalışanının eğitiminin önemli olduğuna dikkati çeken Ergüney, "Unutulmamalıdır ki sağlıklı bebek sağlıklı gelecektir. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü olarak anne ve bebek sağlığının önerinin bilincinde anne ve bebek ölümlerinin engellemek amacıyla sağlık çalışanlarına yönelik eğitim programlarını gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Seminere, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Mürsel Durmaz, ilçe sağlık müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.
 
Son Güncelleme: 13.09.2018 14:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37