Gebze Medcity'den bel ve boyun fıtığına özel tedavi tekniği

Gebze Medcity'den bel ve boyun fıtığına özel tedavi tekniği

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Kasım 2017 Salı 13:31
Gebze Medcity'den bel ve boyun fıtığına özel tedavi tekniği
Gebze Medcity Cerrahi Tıp Merkezi Uzm. Dr. Sevil Kılıç Öztürk Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı olarak kadrosuna kattı.  Uzm. Dr. Sevil Kılıç Öztürk başta bel fıtığı olmak üzere boyun fıtığını akupunktur tedavisi ile 4 seansta toparlıyor.

7 yıldır Fizik tedavi Uzmanlığı, 6 yıldır da tamamlayıcı tıp uzmanlığı olarak görev yapan Uzm.Dr. Sevil Kılıç Öztürk "Medcity ailesine yeni katıldım. Daha önce İzmir'de çalıştım. Fizik Tedavi Uzmanlığının yanında tamamlayıcı tıpla birlikte hastanın aslında hastalığının nedenine yönelik tedavi ediyoruz. Biz  diyelim ki hastanın omurga blokajları var. Omurga blokajlarımız manuel terapi ile özellikle bloklandığı bölgedeki hasarı bulup el yöntemiyle manevralarla açıyoruz. Biz buna manuel terapi diyoruz.  

Tedavilerimizin arasında aynı zamanda akupunktur da yapıyoruz. Akupunkturdaki esasımız da hem GÇT dediğimiz Geleneksel Çin Tıbbıyla hem vücut akupunkturu var hem de kulak akupunkturumuz var. Kulak akupunkturundaki esas aslında ters dönmüş bir vücut görünümü vardır kulakta. Baş, gövde ve bacaklar şeklinde ilerler. Orada da vücudu tamamen ele alan yani hem organ bazında hem de fiziksel ekstrim bazında ele alan bölgeler vardır. Hastayı yine bütün olarak değerlendirip bozuk gördüğümüz alanlarda omeridyenleri uyarmakla işe başlarız. akupunkturun esası da budur. 

Gebze bölgesinde en çok bel ağrıları ve omuz hastalıklarıyla karşılaşıyoruz. Fıtık var, tutulma dediğimiz özellikle işçi popilasyonunun yoğun olduğu bir yer. Dolayısıyla ani tutulmalar, ağırlık kaldırırken ani hareketlerde ya da yüklenme ile gelen hastalarımız çok. Bunlara biz strain diyoruz. Yani kas zorlanması. Oradaki asıl amaç, asıl problem blokaj. Eğer ki güç kaybı yoksa, hastada idrar ve gaita inkontinansı yoksa, yani büyük abdest ve küçük abdest kaçırma dediğimiz inkontinans olayımız yoksa biz ameliyat önermeyiz. 

Biz de emar ikinci planda bakılır. Biz önce hastayı muayene ederiz. Blokaj varsa çözülür, organsal bir bozukluk ki özellikle bel fıtığında bağırsak işleyişi çok önemlidir. Bağırsak bozukluğu olan bir hastanın zaten o bölgede beslenme bozuktur ve öncelikle nöral terapi ile bağırsak dis fonfsiyonunu engelliyoruz. Sonra bel fıtığında 4 seans nöral terapi veya ozon tedavisi yapıyoruz. 

Bunları aynı seansta da uygulayabiliyoruz. Hem intradiskal ozon özellikle sinir köklerinin büyük yoğunlukta rahabette olduğu bölgeler ki aslında onlar diskin beslenmesine neden olur. Onları nöral terapi le açıyoruz. bir hasta vardır 4 seansta rahatlar, bir hasta vardır 8 seansta rahatlar. Çünkü o hatanın yalnızca o anki fıtıktan olan şikayeti değildir. Hastanın ek problemleri, şekeri, tansiyonu, iç orga sıkıntısı, bağırsak problemi. 

Bunlar etkilenir. Bunlar da aynı zamanda fıtığın iyileşmesini negatif yönde etkileyen problemlerdir. Dolayısıyla yeni başlangıçlı bir fıtığımız var veya yeni gelmişse hasta ani fıtıkla gelmişse genelde 4 seansta toparlıyor. Ama kroonik bir hastaysa uzun süreli şikayetleri süren bir hastaysa 8 seansta rahatladığı da oluyor. Yani biz şu hastayı 4 seansta rahatlatırız, herkesi de rahatlatırız diye de bir şey söylemiyoruz hiçbir zaman" dedi.

 
Son Güncelleme: 10.11.2017 14:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37