Darıca'da sağlıklı beslenmenin teknikleri anlatıldı

Darıca'da sağlıklı beslenmenin teknikleri anlatıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Kasım 2017 Çarşamba 16:12
Darıca'da sağlıklı beslenmenin teknikleri anlatıldı


Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Dr.Ender Saraç, 'Sağlıklı ve Doğru Beslenme' konulu söyleşisi ile beslenme hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Ekranların sevilen ismi Dr. Ender Saraç’ı dinlemek için Adnan Menderes Kültür Merkezi’ni dolduran vatandaşlar söyleşiyi ilgiyle takip ederken, Dr. Ender Saraç beslenme kültürünün çocuk yaşlarda başladığına dikkat çekerek anne ve babaları uyardı.

SAĞLIKLI YAŞAM ÇOCUKLUKTAN BAŞLAR
Programda sağlıklı beslenme ile ilgili önemli bilgiler veren Dr.  Ender Saraç, "Unutulmaması gereken en önemli konu sağlıklı yaşamın çocukluktan itibaren ele alınması gereken bir konu olmasıdır. Bu konuda ebeveynlere çok iş düşüyor, Özellikle şekerli yiyeceklerden, asitli içeceklerden ve hazır gıdalardan çocuklarımızı uzak tutmalıyız" diyerek çocuk sağlığına dikkat çekti.

Saraç, "Maalesef artık mutfak kültürümüzde eskisi gibi kaliteli ve iyi bir beslenme kalmadı. Fast food kültürü bizi ezdi geçti. Kanser, karaciğer, kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalık, kötü, sağlıksız beslenme ve stresten dolayı oluşmaya başladı. Ancak toplumda bir uyanış da başladı. 

Artık akıl kazanmaya başladı. Kendine iyi bakan, zararlı maddelerden uzak duran, kilosuna ve bedenine dikkat eden kişiler de çok daha uzun ve sağlıklı yaşamaya başladı. Ülkemizde, ortalama ömür uzadı. 

Ama belli bir yaştan sonra insanlarımız hastalıklarla uğraşıyor. 60 yaşın üzerinde milyonlarca insan hastalıklı şekilde yaşıyor. Bunun önüne geçmenin yolu sağlıklı beslenmeden geçiyor" diyerek sağlıklı yaşamın püf noktalarını anlattı.

 
Son Güncelleme: 08.11.2017 16:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37