Çetinkaya: Lekelenmelere dikkat edin

Çetinkaya: Lekelenmelere dikkat edin

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Ekim 2018 Pazar 22:00
Çetinkaya: Lekelenmelere dikkat edin


Kadının doğasında olan kusursuz olma arzusunun gebelik döneminde de aynı önemle devam ettiğini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op.Dr. Burcu Çetinkaya, Gebelik döneminde hormonlara ve fiziksel değişimlere bağlı olarak vücutta oluşan lekelenmelerin önemli yer tuttuğunu ifade ederek, bazı kadınların hekimlerinin tavsiyeleri ile çözüm ararken, bazılarının da kendi yöntemleri ile önlem almaya çalışmakta olduğunu söyledi.


Yüzyıllardır kadınların en çok konuştuğu ve dikkat ettiği konuların başında kişisel bakımları ve kozmetik kullanımları yer almakta olduğunu açıklayan Çetinkaya, vücutta oluşan lekelenmelerin doktor kontrolünde uygulanacak tedavilerle geçebileceğini söyledi.

ERKEN MÜDAHALE OLMAZSA KALICI OLUR

Lekelere gebeliğin ilk aylarından itibaren, (özellikle açık tenli kadınlarda) sıkça rastlanmaktadır diyen Öğretim üyesi Op. Dr. Çetinkaya, "Genellikle, karın bölgesi, meme ve yüzde oluşabilmektedir. Bazı gebelik hormonlarının vücuttaki melanin üretimini arttırması ve progesteron düzeyindeki artışın neden olduğu lekelenmeler, güneş ışığı ile birlikte daha da belirginleşebilmektedir. Erken dönemde müdahale edilmemesi, lekelerin kalıcı olmasına neden olabilmektedir. D Vitamininin karşılanması adına dikkatli ölçüde güneş ışığından faydalanmak gerekecektir" dedi.

EMZİRME DÖNEMİNDEN SONRA DESTEK ALIN

Öğretim Üyesi Op. Dr. Çetinkaya sözlerine şöyle devam etti: 

Zararlı olan ışınlardan korunmanın yolu ise gebeliğe uygun, cildi besleyen ürünler ve güneş koruyuculardır. Fakat bu ürünleri kullanmadan önce, anne adayının mevcut hastalıkları, kullandığı ilaçlar, gebelik durumu veya emzirme dönemi göz önünde bulundurulmalıdır. 

Kimyasal ürünlerin yanı sıra; hekiminizin önerdiği doğal ürünler tercih edilmelidir. Genellikle badem yağı ve zeytinyağı gibi doğal yağlar önerilmektedir. Gebelik süresince devam eden lekelerin büyük çoğunluğu, doğumdan sonra geçecektir. Ancak hala vücudunuzda geçmeyen lekeler varsa, emzirme döneminden sonra Dermatoloji uzmanının destek alınabilir.

Son Güncelleme: 14.10.2018 22:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37