Burun estetiğinin yazı kışı yok!

Burun estetiğinin yazı kışı yok!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Haziran 2018 Pazartesi 14:01
Burun estetiğinin yazı kışı yok!


Toplumda yaz ayları geldikçe estetik ameliyat olmaz, sonbaharı beklemek gerekir gibi yanlış bir ön yargı var. Aslında yazın burun estetiği operasyonu olmak pek çok açıdan avantaj sağlıyor. VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Hakan Kara, doğru bilinen yanlışları anlattı.

Güneş altında kalmamak ve bazı hususlara dikkat ederek yazın da ameliyat olmak mümkün. Hatta okulların tatil olması ve çalışanların uzun zamanlı izinler alabilmelerinin daha kolay olduğu bir dönem olması nedeniyle yaz ayları daha ideal. VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Kara, yaz aylarında yapılan burun estetiği ameliyatları ve sonrasında iyileşme sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.
•Cildinizi direk güneş ışıklarından koruyun. Burun estetiği ameliyatı sonrasında, burun cildi ve gözaltındaki hassas dokular ultraviyole ışınlarına karşı daha hassas hale gelir. Bu nedenle uzun süre güneşe maruz kalmaktan kaçınmalısınız. 

•Ameliyat sonrası ilk 6 hafta içerisinde eğer bir deniz tatili planladıysanız, yüzünüzü ve özellikle burnunuzu büyük bir şapka yardımıyla güneşten korumalı ve en az 50 faktör içeren güneş kremini gün içerisinde bir kaç defa yüzünüze ve burnunuza uygulamalısınız.  

•Güneş gözlüğü takmayın. Herkes gibi siz de yaz aylarında  şapka kullanabilirsiniz. Güneş gözlükleri burnunuzun üzerine baskı uygular ve iyileşme sürecinde bu durum burunda deformasyona sebep olmaktadır. Güneş gözlüklerini ameliyattan minimum 8 hafta sonra kullanabilirsiniz. 

•Hatta ameliyattan iki hafta sonra denize girmenizi öneririz.

•Bol su için. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde özellikle yaz aylarında vücudun su ihtiyacını karşılamak çok önemlidir. İçtiğiniz su miktarı en az 3 litre olmalıdır. 

SEYAHAT EDEBİLİRSİNİZ 

Yaz döneminde burun estetiği ameliyatı olmak tatile gidemeyeceğiniz anlamına gelmez. Ameliyattan bir kaç gün sonra ya da kesi yerleri iyileştikten hemen sonra uçağa binebilirsiniz. Otobüs, tren ve araba yolculukları da bu anlamda problem olmayacaktır. Araba kullanmanızda da bir sıkıntı yoktur ama bu noktada uyku hali veren herhangi bir ilaç almamanız oldukça önemlidir. 

UÇAKTA SAKIZ ÇİĞNEYİN

Havadaki basınç değişikliklerine karşı uçak inişe geçmeden 15-20 dakika önce hekiminizin önerdiği burun açıcı burun spreyi sizi rahatlatacaktır. Okyanus suyu spreyleri de burun kanalınızın uçuş sırasında kurumamasına yardımcı olacaktır. Sakız çiğnemekte fayda olacaktır.  


Son Güncelleme: 04.06.2018 14:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37